Bijwerkingen van COVID vaccins onvoldoende bekend

🕒 Leestijd: 2 minuten

Een analyse van de bijwerkingen van de COVID-19 vaccins roept de vraag op waarom de schade, aangericht door de Covid-19 vaccins, niet onder onze aandacht gebracht werd ter preventie van (nog meer) leed onder de bevolking. Zeker nu ook kinderen vanaf 5 jaar opgeroepen werden om gevaccineerd te worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is r_UQZZShmt0C9sqqcdl6gKEl3i5tRvc2R35YLoL4NehP_pSkVC6zZ6e13IwsFZKJ8csJ7NEJ0NcDxmlCqWN_gHb1KpLKTbPK-M0XBCKKnYdRjCvvZK636V47yVLyUFLtbJGqxKRC
Beste allemaal,


Ik heb op de officiële sites die zich bezighouden met het registreren van vaccinatieschade, nader onderzocht wat zij te vertellen hebben over de bijwerkingen van de Covid19 vaccins (o.a.myocarditis).

Hieronder vinden jullie een artikel met mijn bevindingen.

Met vriendelijke groeten,

K.P.

Wat vertellen de gezondheidsoverheden over de bijwerkingen van de Covid-19 vaccinaties?

Inleiding 

Iedereen die zijn ogen en oren openhoudt heeft de laatste maanden wel iets opgevangen in verband  met de bijwerkingen van de Covid-vaccinaties. Vaak zijn dat relatief voorbijgaande bijwerkingen,  maar we horen en lezen geregeld ook wel over zware complicaties, ziekenhuisopnames en  sterfgevallen. Hoe zit het nu echt met deze gevallen van vaccinatieschade? We zullen dat  onderzoeken aan de hand van verschillende informatiebronnen, zowel in eigen land als in het  buitenland. En we zullen daarvoor in de eerste plaats te rade gaan bij de officiële instanties maar af  en toe ook kijken naar wat individuele onderzoekers en alternatieve media hierover te vertellen  hebben. 

Bijwerkingen van Covid-19 vaccins in België 

Enkele dagen geleden publiceerde het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en  Gezondheidsproducten (FAGG) haar jongste rapport over de bijwerkingen van Covid-19 vaccins1

We kunnen er lezen dat er 36.678 bijwerkingen werden gemeld via het online meldingsformulier2.  Dat kan in perspectief geplaatst worden door in herinnering te brengen dat er ondertussen meer  dan 9 miljoen Belgen een of meerdere inentingen hebben gekregen3. De verhouding  meldingen/personen bedraagt aldus 0,4%4. Dat is ogenschijnlijk niet heel veel, maar men moet er  rekening mee houden dat niet alle bijwerkingen worden aangegeven5. Daarenboven wordt het  verband tussen de inenting en de bijwerking zelden gelegd wanneer er een zeker tijdsverloop is  opgetreden tussen de inentingsdatum en de bijwerking. 

Maar de omvang en het belang van de meldingen van bijwerkingen wordt best ook in een lange termijn perspectief geplaatst. In het verleden waren er, zeker in ons land, zo goed als geen  meldingen van ongewenste bijwerkingen van vaccins. In 2019 bracht het Federaal Agentschap voor  Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) nog een bericht uit om te melden dat er in 10  jaar tijd amper 989 bijwerkingen werden gemeld na een vaccinatie van een kind of adolescent. Dat  stemt dus overeen met een honderdtal per jaar6

Als we dit langere termijn-perspectief innemen stellen we bijgevolg vast dat de vaccinatiecampagne  geleid heeft tot een verdriehonderdvoudiging van het aantal van de schademeldingen. Het wekt  toch enige verbazing dat die enorme explosie van onveiligheidssignalen helemaal geen aandacht lijkt te krijgen van de officiële gezondheidsinstanties en in de pers.

Van de 36.678 meldingen werden  er 20.022 geregistreerd in de Europese geneesmiddelenbewakingsdatabank Eudravigilance. (Zie taartdiagram boven, FAGG-rapport)

Lees hier het volledige verslag

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Bijwerkingen van COVID vaccins onvoldoende bekend

 • 16 februari 2022 om 18:03
  Permalink

  De Belgische overheid noemt vervolgens vier redenen om je kind te laten vaccineren. “Vaccinatie zorgt voor minder besmettingen en dus minder quarantaines, het beschermt je kind tegen ziekte door corona, immuniteit door vaccinatie is beter en langduriger dan door besmetting en het beschermt iedereen waarmee je kind contact heeft: ouders, grootouders, broers en zussen.”
  “Je kind laten vaccineren is een kleine moeite, maar een heel belangrijke daad. Want als bijna iedereen gevaccineerd is, krijgen we corona beter onder controle,” aldus de uitnodiging.
  Voormalig Kamerlid en senator Gabrielle Popken, die als adviseur in het Europees Parlement werkt, is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de brief. “

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

13 + dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.