Bijna iedereen gevaccineerd, maar toch grote uitbraak met Braziliaanse variant in woonzorgcentrum in Deurne

In het Antwerpse district Deurne zijn 22 van de 103 bewoners van een zorgcentrum positief getest op corona, schrijft Het Nieuwsblad. Ook een medewerker testte positief. Het centrum is inmiddels gesloten voor bezoek en de besmette bewoners zijn in isolatie geplaatst. Bij zeker vier mensen is de Braziliaanse variant geconstateerd.

Alle bewoners en bijna alle medewerkers zijn volledig gevaccineerd tegen corona. De directrice zegt: “Wij zijn dus verbaasd, zo’n uitbraak hadden we niet meer verwacht. Na 13 maanden coronavrij te blijven, is het virus hier dus toch nog binnengeraakt.”

Bijna iedereen gevaccineerd, maar toch een grote uitbraak

De meeste besmette bewoners hebben lichte verkoudheidsklachten. Drie mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Twee personen zijn inmiddels weer naar huis en de derde verkeert ook niet in levensgevaar.

Bijna iedereen gevaccineerd, maar toch een grote uitbraak. “Ik vrees dat onze oudjes alvast uitgesloten worden van het coronapaspoort,” schrijft neuroloog Jan Bonte sarcastisch.

18 van de 29 bewoners besmet

Ook in eigen land was het raak. In een verpleeghuis in het Gelderse Wehl waren vorige week 18 van de 29 bewoners besmet, terwijl het merendeel van hen is gevaccineerd. De besmette bewoners hebben milde klachten, zoals diarree, buikpijn en buikkrampen.

Een woordvoerder zei tegen Omroep Gelderland dat bijna alle bewoners zowel de eerste als tweede vaccinatie hebben gehad. Er zijn ook vijf medewerkers positief getest op corona. “We willen weten hoe het kan gebeuren dat er corona optreedt, terwijl bewoners volledig gevaccineerd zijn en hoe het virus zich heeft kunnen verspreiden,” aldus de woordvoerder.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.