Bijna derde van recente coronadoden in Engeland niet veroorzaakt door virus

Bijna een derde van de coronadoden die recentelijk werden geregistreerd in Engeland en Wales, is niet bezweken aan het virus, blijkt uit nieuwe cijfers. Gegevens van het Britse bureau voor nationale statistieken (ONS) laten zien dat bijna 33 procent van de mensen die zijn meegeteld als coronadode niet aan corona is gestorven, schrijft de Daily Telegraph.

Het aantal mensen dat niet sterft aan corona, maar toch wordt meegenomen in de officiële cijfers neemt steeds verder toe terwijl de pandemie terugloopt. Tot voor kort lag het percentage rond 10 procent. Halverwege april was het gestegen naar 25 procent en het blijft stijgen.

Uit de cijfers blijkt dat in de week van 23 april 260 coronadoden werden geregistreerd in Engeland en Wales, maar slechts 67,7 procent (176) daarvan was daadwerkelijk veroorzaakt door het virus.

Meer doden door griep en longontsteking

De nieuwe cijfers laten zien dat er voor het eerst sinds het begin van de tweede golf meer mensen sterven aan griep en longontsteking dan aan corona. Er stierven in diezelfde week namelijk 278 mensen aan influenza en longontsteking.

In Engeland en Wales wordt slechts 2,6 procent van alle sterfgevallen veroorzaakt door het coronavirus. Kevin McConway, emeritus hoogleraar van de Open University, zei dat dit ‘goed nieuws’ is. De coronasterfte liet de meest indrukwekkende afname zien, zei hij.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 9 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.