Bezorgde politieagent roept collega’s op: ‘Het wordt tijd dat we opstaan en een vuist maken’

🕒 Leestijd: 2 minuten

Een politieagent heeft een verklaring afgelegd bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie, die sinds december 2020 onderzoek doet naar politiegeweld in Nederland, omdat hij zich naar eigen zeggen zeer ongerust maakt over de toestand in ons land.

“Ik maak mij ongerust omdat de rechten van Nederlanders worden geschonden. Met verbazing en angst zie ik dat steeds meer vrijheden worden ingeperkt en dat de regering de mensen angst aanjaagt,” aldus de agent, die zich net als vele tientallen van zijn collega’s bij de commissie meldde.

“Er wordt van mij verwacht mee te werken aan het onderdrukken van mijn medeburgers,” zegt de politieagent. “Er wordt van mij verwacht dat ik meewerk aan het afdwingen van allerlei maatregelen die onderdrukkend zijn.”

Er is geen menselijkheid meer

“Ik moet als ME’er demonstranten mishandelen, aanhouden, opsluiten. Ik moet het normaal vinden om mensen die het beetje vrijheid dat zij denken te hebben ook nog af te pakken. Er wordt ook van mij verwacht dat ik mij laat vaccineren met een zogenaamd vaccin waarover niets bekend is,” verklaart de diender.

Hij zegt dat het vaccin volgens zijn leidinggevende ‘bescherming biedt tegen al die smerige anti-vaxxers die we dagelijks moeten aanraken’. Toen de agent tegen hem zei dat hij zich niet laat vaccineren, kreeg hij te horen dat hij ‘lekker op moest rotten en zich bij de anti-vaxxers moest aansluiten’.

“Er is geen menselijkheid meer,” constateert de agent. “Niet naar elkaar en niet naar de burgers. Je krijgt bevelen die je op moet volgen, ook als die bevelen onmenselijk zijn.”

Vrijheidsmars: 8 mei in Nijmegen

“Het wordt tijd dat al die collega’s die zich nog niet hebben uitgesproken, opstaan en we een vuist maken door met gezicht en naam naar buiten te treden,” benadrukt de agent.

De uitgelezen mogelijkheid daarvoor is de vrijheidsmars die gepland staat op 8 mei in Nijmegen. Onder andere politieagenten, militairen, veteranen, marechaussees, artsen, ambulancebroeders en docenten zullen meelopen in deze mars. Zij staan op voor het behoud van onze grondrechten.

Bekijk hieronder de oproep van oud-politieagent Dennis Spaanstra, voorman van Police for Freedom Nederland:

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.