Recht van antwoord A.V.V op artikel in De Morgen: aan ‘expert’ M. Ouaamari, met vriendelijke groeten van de ‘geiten’, ‘losers’ en ‘antivaxxers’

We doen het nog eens – liefst voor een laatste keer – weerwoord bieden aan een ietwat laaghartige, van redelijke argumentatie ontdane aanval van een ‘ochtendkrant’.

Een nieuwe dag, een nieuw verwijt. Deze keer een zwaktebod van een ‘gerenommeerd schrijver’. Dit heerschap haalt wel scherpe woorden uit zijn toetsenbord. We hebben zijn boek nog niet gelezen, maar als dit de intellectuele toon is houden we ons hart vast. De teneur van de media wordt met de dag driester. We wisten dat het laag kon, maar de bodem is in zicht.

Terwijl de propaganda machine op volle stoomkracht doorvaart en de Titanic niet meer te stoppen is, is onze wereld al helemaal herschapen naar een extreme big brother dictatuur, waar vrienden van het systeem beloond worden en critici hard aangepakt worden.

De massamedia (o.a. Knack en VRT) laten uitschijnen dat we antivaxxers zouden zijn.
We willen uitdrukkelijk stellen dat wij van Artsen voor Vrijheid geen antivaxers zijn. We hebben nooit contact gehad met een journalist omtrent deze kwestie. Waarop ze hun informatie baseren is ons niet bekend. Ons is nooit gevraagd of we tegen vaccineren zijn.

Er loopt momenteel een dagvaarding tegen journalisten die deze vorm van desinformatie uitbrengen in de media. We beschouwen dit terecht als een vorm van laster en eerroof. Ook zo met deze blaam uit de schrandere scherpe pen van Meneer Ouaamari.

Een platform van miljoenen mensen staat jullie ter beschikking als mainstream media. Na een paar minuten ‘airtime’ worden sprekers met afwijkende stem het zwijgen opgelegd om vervolgens schaamteloos te worden uitgelachen. Keer op keer. Dit spelletje gaat nu al maandenlang zijn gangetje. Beseffen jullie dat het een grote, groeiende groep experten, wetenschappers en dokters is die jullie als leek en journalist aanvallen?

Wie mag deze verwijtgrage Mohamed wel zijn? Wat is zijn expertise naast dokters en experten ‘losers’ te noemen? Wij weten alvast dat onze artsen en therapeuten heel goed weten waar ze het over hebben. Ze zijn dagelijks bezig met deze materie, ze verzamelen en bestuderen wereldwijd artikels. Ze baseren zich hierbij op wetenschappelijke bronnen. Dat zou u toch moeten weten, beste columnist? Zou u in plaats van aan goedkope journalistiek te doen (om goedkoop succes te scoren?), ook eens onderzoeken wat werkelijk aan de hand is, zoals een echt journalist en schrijver betaamd, dan was de wereld een betere plek voor iedereen. We vrezen dat de echte journalistiek dood is. Echte journalisten gaan op onderzoek. Ze spreken met mensen. Ze luisteren en noteren waarheidsgetrouw wat gezegd wordt. Ze zijn zelfstandig en onafhankelijk. Liefst neutraal ook.

U mag kritiek uiten, graag zelfs, maar dan graag a.h.v correcte informatie.

Heel wat medewerkers van onze vereniging zijn bovendien gevaccineerd (polio, mazelen, hepatitis). We hebben wel een duidelijke mening over het Covid19 vaccin, gebaseerd op onderbouwde wetenschappelijke informatie en we zijn hier zeker niet alleen in. Duizenden experten, artsen, zorgverleners en wetenschappers hebben hun zorgen wat dit vaccin betreft reeds gedeeld. Het gezond verstand zegt ons ook dat een experimenteel vaccin op grote schaal toedienen uiterst onvoorzichtig is. Er bestaat medicatie voor Covid19 en het sterfteratio is niet van dien aard dat een noodsituatie dit kan rechtvaardigen. Daarom worden grote misdaden tegen de mensheid begaan.

Het feit dat zoveel waardevolle informatie gedurende de laatste maanden botweg gecensureerd werd, wetenschappers in eigen land bedreigd werden, ontslaan werden of geridiculiseerd in mainstream media, zou een groot alarmsignaal moeten zijn voor een mens met gezond verstand. We lezen de getuigenissen van een stijgend aantal mensen met vaccinatieschade en trachten deze informatie, die duidelijk onderdrukt wordt, naar boven te brengen. Een daad van naastenliefde, zou men kunnen zeggen.

We geven u graag nog een kans. Lees de artikelen en getuigenissen op de website. Meer dan 500 getuigenissen kwamen binnen op 2 maand tijd. Onze Telegram groep loopt vol van getuigenissen over schade en doden door het vaccin. Kan u het misschien ook even doorgeven aan uw collega’s ‘Fact checkers’?

We zien met lede ogen aan hoe mensen beschadigd/ de dood ingejaagd worden. Misdadig is het. Bent u niet medeplichtig door hieraan mee te werken? Onwetendheid is de bron van alle kwaad.

In Europa zijn er volgens Eudravigilance reeds 1,5 miljoen mensen met schade en maar liefst 20.000 doden. In België zijn er ondertussen 6 miljoen mensen gevaccineerd. Van de vele meldingen die bij ons binnen komen, zien we oa:

 • neurologische schade
 • onophoudelijke jeuk
 • uitslag tot grote blaren op de huid
 • barstende niet aflatende hoofdpijn
 • oogschade en blindheid
 • hartfalen
 • trombose

En dat is slechts het begin, het vaccin of eerder het ‘experimentele serum’ kan op de lange termijn schade toebrengen waarvan we nu nog niets afweten. De kans dat dit gebeurt is zelfs groot.

Veel mensen stierven ondertussen door het vaccin of zijn belast met levenslange schade. En wat zal dit experimentele middel nog verder aanrichten in het lichaam? Eric Clapton heeft er in ieder geval spijt van dat hij het vaccin nam. De 4 airline piloten die stierven vlak nadat ze het vaccin namen, kunnen we het niet meer vragen. Er bestaat natuurlijk geen oorzakelijk verband. Uiteraard. Want het vaccin is ‘veilig’. En effectief. En, belangrijker nog: ge-fact-checked. Door jonge “journalisten”. Niet door kritische wetenschappers, dat niet.

Het feit dat u woorden gebruikt als ‘losers’ en ‘geiten’ en dit hele artikel geen degelijke en onderbouwde argumentatie bevat, zegt voldoende over het wijsheid niveau van de schrijver.

U denkt dat wij slechts een ‘marginale’ 2% van de bevolking uitmaken? Ook dat is de zoveelste leugen van de media. Het aantal bewuste mensen is door scha en schande aan den lijve aan het ondervinden wat dit vergif doet. Voor een ziekte die trouwens, statistisch gezien, niet veel meer doden heeft opgeleverd dan een normale seizoen griep.

Maar we houden vooral ons hart vast voor het najaar en de komende jaren, als het vaccin in werking zal treden. Dat zal nefast zijn en een hoge dodentol eisen. Nog meer dan nu al het geval is. Voor een experimenteel vaccin, in testfase. Dus niet goedgekeurd. Nee, zelfs de fabrikanten en toedieners ervan, zijn van alle verantwoordelijkheid ontdaan. Maar ach, wat ben je met een schadevergoeding als je dood bent?

Vindt u dit marginaal, beste Aouaamari?

We wensen u het beste toe, want iedereen kan zich vergissen. Hou uzelf gezond, Mohamed, want het vaccin spaart niemand. We hopen dat duizenden experten ter wereld zich vergissen, maar we gaan het zelf niet bewijzen door het vaccin te nemen.

U wel?


Het artikel van Meneer Aouaamari:

De antivaxers blijken marginaal en verwaarloosbaar. Losers

Mohamed Ouaamari is auteur van Groetjes uit Vlaanderen.

Laten we het nog eens – voor de laatste keer – hebben over antivaxers. En alvorens ik verder ga, wil ik even zeer klaar en duidelijk omschrijven over wie het gaat. Ik heb het zeker niet over mensen die twijfelen of ze zich wel of niet laten vaccineren. Ook niet over mensen die angstig zijn. Ik richt mij ook helemaal niet tot iedereen die voor zichzelf heeft uitgemaakt dat ze zich liever niet laten inspuiten door een vaccin dat een spoedprocedure heeft doorlopen. Hoe uitvoerig getest en veilig de vaccins ook zijn. Zelfs mensen die ietwat paranoïde zijn en echt geloven dat er nanochips in ons bloed wordt gespoten tijdens de vaccinatie, zijn niet het onderwerp van deze column. Mensen hebben het recht om hun vaccinatie te weigeren zonder zich hiervoor te moeten verantwoorden.

Ik richt mijn pijlen op de georganiseerde antivaxbeweging. Een klein, maar luid groepje op sociale media. Figuren als Willem Engel, Josje Huismans en Jeff Hoeyberghs. Bewegingen als Viruswaarheid , Artsen Voor Vrijheid en Moederhart. Complotdenkers die zichzelf graag voorstellen als kritische wetenschappers, maar al vaker door het ijs zijn gezakt dan obese ijsberen op smeltende ijskappen. Ze stellen zichzelf voor als leeuwen, maar zijn niets meer dan een kudde mekkerende geiten. Viruswappies worden ze genoemd.

Ik heb de twijfelachtige eer gehad om bij de lancering van een informatiecampagne over vaccins voor jongeren, nader kennis te maken met deze beweging. Aangevuurd door enkele grote accounts van zulke wappies op Instagram, werd onze campagne het mikpunt van een blitzkrieg van voornamelijk antivax-yogamoeders, terwijl ik altijd dacht dat zij de hoogstpersoonlijke reïncarnatie waren van liefde, kalmte en rust. Bijna schuimbekkend werden we ervan beticht kindermoordenaars te zijn. Een groot proces in Neurenberg zou ons deel zijn. Verantwoording zullen en moeten mensen als ik afleggen voor onze misdaden.

Als het beschermen van zwakkeren en het stimuleren van solidariteit tussen mensen een misdaad is, ben ik schuldig. Kom me maar halen als het zover is.

Zo’n antivaxstorm kan erg intimiderend overkomen. Zeker nu ik er zelf middenin heb gestaan. De onophoudelijke stroom aan dreigberichten en beledigingen doet je bijna geloven dat het gaat om een substantieel deel van onze samenleving.

Gelukkig spreken de cijfers uit het echte leven voor zich. Slechts 2 procent van de opgeroepen bevolking weigert expliciet een vaccin. Toen er vorige week in Gent een groot overschot aan vaccindosissen waren, meldden jongeren zich massaal en met veel enthousiasme om zich vol te laten spuiten. Een grotere middelvinger richting mekkerende antivaxers kan je bijna niet krijgen.

Enkele maanden geleden, nog voor de vaccinatiecampagne onder stoom kwam, opperden sommige stemmen om het vaccineren verplicht te maken. Ik ben blij dat onze beleidsmakers niet geluisterd hebben. Een groter cadeau hadden we antivaxers niet kunnen geven.

Sterker, de vrijwillige vaccinatiebereidheid in ons land heeft aangetoond wat de impact is van luide antivaxers. Marginaal en verwaarloosbaar. Losers.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

3 gedachten over “Recht van antwoord A.V.V op artikel in De Morgen: aan ‘expert’ M. Ouaamari, met vriendelijke groeten van de ‘geiten’, ‘losers’ en ‘antivaxxers’

 • 1 juli 2021 om 10:47
  Permalink

  Mijn antwoord aan
  Beste Mohamed,

  Als onafhankelijke “burger” twijfelde ik aan de vaccins hierdoor ben ik gaan opzoeken (naar feiten en in officiële bronnen), lezen en luisteren naar gerenommeerde artsen en wetenschappers, ik volg de nodige mainstreammedia al vanaf het begin van de “pandemie” en tenslotte luister ik naar mijn gevoel en praat ik hierover met God.
  Dan kom ik tot de conclusie dat ik “ANTI-VAX”ben in geval van de COVID-19 injecties. En zal ik ook alles doen om mijn familie en vrienden hiervoor te behoeden.
  Het hele Covid verhaal “stinkt” de berichtgeving in mainstreammedia, de Propagandamachine, de Censuur en dan nog de politiek!
  En als ik het goed lees meneer Mohamed Begrijpt U de keuze dat mensen deze experimentele injectie niet nemen maar zijn U pijlen gericht en draagt U duidelijk haat naar Diegenen wat hun bezorgdheid hierover uiten en andere mensen informeren en ondanks de censuur en msm vernederingen steeds de moed hebben hun geluid en bezorgdheid zo luid mogelijk te laten horen en mensen behoeden klakkeloos of met enkel eenzijdige informatie keuzes te maken. In mijn ogen is dat Solidariteit!
  Hierover als dit maar 2 procent zou zijn was het voor U waarschijnlijk niet de moeite hier een column over te schrijven.?
  En tenslotte meneer Mohamed mijn excuses maar twijfel ik licht aan U bewustzijn, Obese ijsberen komen enkel in Disney voor.

  Met vriendelijke groeten Tim M

  Beantwoorden
 • 2 juli 2021 om 16:21
  Permalink

  bij aanklacht,verhoor,etc…gelieve op een wifi, 5g vrije plaats laten doorgaan! Niks van digi of zo, terug verslag schrijven

  dank

  Beantwoorden
 • 12 juli 2021 om 00:53
  Permalink

  Mohamed begint al gelijk met het gelul dat het hier om `n vaccinatie gaat.
  Dan weet ik al genoeg (hij dus niet) en is verder lezen pure tijdverspilling.
  Mohamed neem je spuit en laat andere met rust.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.