Berlijn: onderzoek naar PCR-tests en reactie van de senaat

Vertaald door Google

De Senaat beantwoordde de vraag van een lid over de PCR-tests. 

dpaDilek Kalayci (SPD), Berlijnse senator voor gezondheid.

De Senaatsdienst voor Volksgezondheid heeft bevestigd dat PCR-tests eigenlijk niet in staat zijn om een ​​infectie in de zin van de Infectiebeschermingswet vast te stellen. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van enig lid Marcel Luthe.

Het gaat over de juridische definitie van wat een “ziekteverwekker” is. In de reactie van de Senaatsadministratie wordt gezegd dat het in verband met de wet een “voortplantingsmiddel (virus, bacterie, schimmel, parasiet) of een ander biologisch overdraagbaar agens moet zijn dat een infectie of overdraagbare ziekte bij de mens kan veroorzaken” zodat men zou kunnen spreken van een “ziekteverwekker”. 

Op de vraag van de Kamerlid of “een zogenaamde PCR-test in staat is” om “onderscheid te maken tussen een virus dat ‘zich kan voortplanten’ en een virus dat zich niet kan voortplanten”, antwoordde het Senaatsbestuur met een “nee”.

Om te rechtvaardigen waarom de Senaat zijn overwegingen en maatregelen voor infectiebescherming toch baseerde op de resultaten van de PCR-test, antwoordde de Senaat: “Omdat de PCR-test de aanwezigheid van SARS-CoV-2-virussen detecteert. De aanwezigheid van deze virussen houdt verband met infectie met deze virussen. Deze infectie is relevant voor de overwegingen over infectiebescherming. ”Daarom kan ook worden beoordeeld op welke manier de SARS-CoV-2“ infecties ”zich zouden hebben ontwikkeld.

Luthe is niet overtuigd door deze antwoorden. Hij zei tegen de Berliner Zeitung: “Het is nu dringend tijd om rationeel en in overeenstemming met de rechtsstaat te handelen. Als zelfs de Senaat moet toegeven dat de dagelijks gerapporteerde testcijfers niets zeggen over een infectie in de zin van de wet, dan ontbreekt het ook aan de verordeningen. Omdat niemand op dit moment kan zeggen of en hoeveel infecties daadwerkelijk aanwezig zijn. De tests kosten enorme middelen, leveren miljarden op voor fabrikanten, maar zijn nutteloos om infecties te bestrijden. “

De PCR-tests zijn wetenschappelijk controversieel vanwege hun hoge gevoeligheid. Het  Robert Koch Institute heeft de PCR-tests echter erkend als een geschikt middel om corona te detecteren. Hier staat op de website van het instituut: “Een acute infectie met Sars-CoV-2 wordt vastgesteld door middel van directe pathogeendetectie (bv. Genoomdetectie met PCR, antigeendetectie, virusisolatie)”. 

https://www.berliner-zeitung.de/news/berliner-oppositionspolitiker-bezweifelt-sinn-von-pcr-tests-li.117128

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)