Belgische vereniging van artsensyndicaten start online protestactie: “Er is geen overleg, we worden niet gehoord.”

Sinds het begin van de pandemie worden artsen niet gehoord. Er is geen overleg m.b.t de maatregelen die genomen werden: contracttracing, vaccinatiecampagne,…

Geen stem

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) start een online protestactie om inspraak te eisen in het Covid-beleid van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Huisartsen klaagden tijdens de vierde golf dat ze overstelpt werden met administratieve taken omdat onder meer de contacttracing niet werkte zoals het hoorde. De taak van artsen is mensen verzorgen. De administratie verlichten voor artsen was een mooie geste geweest.

Wij artsen hebben geen stem in het beleid over Covid. De regering luistert niet naar ons. Terwijl wij het zijn die van bij de aanvang van de pandemie in de frontlinie staan. Terwijl huisartsen bezwijken onder de administratie en hun patiënten die een vaccinatie willen, moeten doorsturen naar een vaccinatiecentrum, wordt er besloten dat apothekers wel mogen vaccineren. Dus ook al hebben we het allemaal veel te druk om de straat op te gaan, toch is het de hoogste tijd om ons te laten horen.

Daarom gaat het BVAS jouw stem laten horen, van social media tot aan het kabinet van de minister. Dat kost je slechts 2 minuutjes.

Vreemd genoeg loste de overheid dit op door apothekers in te schakelen om coronavaccins toe te dienen.

“We willen de woede van de artsen kanaliseren en hun persoonlijke grieven overmaken aan de minister”, zegt Backx.

De actie richt zich niet alleen tot huisartsen, maar ook tot ziekenhuisartsen en -specialisten. 

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.