🕒 Leestijd: 7 minuten

AVV ACADEMY – LES 1

ANGST vs. VERTROUWEN

zondag 03 & 17 oktober 2021, 10u

finde-zukunft-NnkB3ZhIgiU-unsplash
Therapeut Daniël Derweduwen
Therapeut Cindy Lambert
Gastspreker Michaël Laperre

Wil je beter inzicht in de werking van je lichaam?
Begrijp hoe verbonden je bent met de natuur.
Zie hoe alles samenwerkt als één geheel. 

Angst is een emotie die ons helpt overleven. We vluchten, vechten of bevriezen wanneer we in gevaar zijn. We verliezen het vertrouwen. Angst kan ons in zijn greep houden. Op dit moment speelt angst een grote rol in de corona crisis d.m.v.  media. Niet alleen is angst een slechte raadgever, het brengt verwarring, zaait paniek, vergemakkelijkt polarisatie en maakt een hele bevolking behoorlijk radeloos.

Angst en controle hebben een onderling verband. Zodra er angstgevoelens ontstaan, is de eerste behoefte: meer controle krijgen. Zodra we merken dat we deze controle aan het verliezen zijn, wordt de angst nog groter. We gaan te sterk reageren en dat maakt alles  nog erger.

Heel wat onafhankelijke wetenschappers en artsen vinden de maatregelen niet adequaat gezien ze meer zieken en doden met zich meebrengen. Zo ontstaat een nieuwe crisis. Onze gezondheid wordt er in ieder geval niet beter op. Maar soms moet het eerst erger worden, voordat het beter wordt.                                                                                                                                                                            Dat zullen we tijdens deze eerste les leren; bij iedere ziekte is sprake van een piek voordat men het gevoel krijgt dat het beter gaat. Misschien zullen we na deze tijd ziekte meer gaan beschouwen als onderdeel van ons leven. Dat is de in iedere geval ook nog iets dat we tijdens deze eerste les zullen leren. Wat is ziekte en moeten we er bang voor zijn?

Van angst naar vertrouwen

Angst is een groeiende onzekerheid. Angst werkt ook aanstekelijk en dat ervaren we nu collectief met onze angst voor coronaJe kan angst herkennen omdat je je adem even inhoudt. Een goede ademhaling stimuleert het verwerken van je gevoelens.  Om rust te vinden dien je naar een rustige buikademhaling te gaan. Zodra je weer rustig kan ademhalen, neem je gewaar wat er echt is. De keuze is aan jou: kies voor vertrouwen! 

Hoe geraak ik voorbij de angst? In de namiddag zal Michaël Laperre ons hier meer over leren tijdens de praktijk les. Wij kijken er alvast naar uit!

Lessen (theorie) / Lessen (praktijk) / Lesmateriaal /
Privé sessies / Herhalingslessen / Praktisch

Lesmateriaal

Leerstof materiaal: docs met theorie om na te lezen (wordt per mail nagestuurd aan de studenten)

Kwis en evaluatie:

Bronmateriaal

Opzet: 

 • 5 opeenvolgende gesprekken die elkaar logisch opvolgen.
 • Steeds met praktische oefeningen die aansluiten bij het thema, gegeven door een vakkundige in dat gebied.
 • Uitreiking AVV-Academy certificaat.

 

Doel: 

 • Beter inzicht in samenwerking van verschillende aspecten van gezondheid:. lichamelijk-emotioneel/mentaal-bewustzijn
 • Preventie: hoe zorg ik voor mezelf? Lichaam en geest
 • Vertrouwen versterken ipv angst

5 opeenvolgende sessies, met herhalingslessen.
Steeds met praktische oefeningen die aansluiten op het thema,
gegeven door een vakkundige in dat gebied.

Lessenreeks

 AVV academy voor 
MENS, Gezondheid en Welzijn

 

Omdat we met vragen zitten, omdat we  naar oplossingen zoeken.
Compleet denken, voelen; 
ZIJN.

Programma

AVV academy voor MENS, Gezondheid en Welzijn.

Lessen (theorie) / Lessen (Praktijk) / Lesmateriaal/ Privé sessies / Herhalingslessen / Praktisch.

Holistische kijk op welzijn vanuit een waaier aan disciplines en praktijken.

OPGELET: de lessen kunnen niet herbekeken worden. Na afloop van de volledige lessenreeks zijn de opnames beschikbaar voor studenten.

Programma voormiddag

Vanaf 10u- 12u30: theorie

10u-11u30: Sessie met Healthman Daniel Terweduwen + beantwoorden vragen chats over leerstof

11u30: Korte pauze

11u40-12u30: antwoord op specifieke vragen studenten

Programma namiddag

13u-14u: praktijk met gastheer (oefeningen die aansluiten op het thema)

Er worden ook herhalingslessen voorzien voor wie een les mist:

 • Indien informatie wat ingewikkeld is of je mist ook de herhalingsles of je sluit later aan, dan kan je bijscholen in privé zoom meeting met beperkt publiek. c

 

Blijf op de hoogte !

ZONDAG 03 OKTOBER 2021 om 10u

herhaling zondag 17 oktober 2021 om 10u

 • 00Days
 • 00Hours
 • 00Minutes
 • 00sec

prijs per les €25 €20 vvk prijs 

inschrijving via Chipta, u krijg de Zoom toegang in uw mailbox.

Dit is een online ZOOM symposium. 

U moet Zoom downloaden en krijgt een toegang om dit van thuis te volgen.
Een camera en/of micro is niet nodig, maar wel indien u vragen wil stellen in het debat.
Je kan Zoom op je computer installeren of als app op je gsm of via je browser zelfs (info hier)

 

Een online symposium, 
hoe werkt dat?

We werken met Zoom, het gekende platform waar honderden mensen samen kunnen video vergaderen. U krijgt een toegang om de hele dag vanuit uw zetel of op de tablet/gsm het symposium te volgen.

U kan de presentaties en sprekers volgen, vragen stellen, mee doen aan het debat,… En nadien krijgt u ook nog es toegang tot de video van de volledige dag.

OPGELET! Deze lezingen zijn geen medisch advies. 

Disclaimer: niets van wat in dit webinar wordt verteld mag opgevat worden als medisch advies. De sprekers zijn geen dokters, maar therapeut. Indien je beslissingen neemt op basis van deze theorie die we in deze seminar meegeven, dan is dat op eigen verantwoordelijkheid. Vanuit de Germaanse geneeskunde en de Ayurveda samen met kennis en ervaringen van echte wetenschappers zoals Dr. Stefan Lanka, Dr. David crowe, Dr. Tom Cowan, Dr. Geerd Ryke Hamer en Dr. Andrew Kaufmann willen we je aanmoedigen om op zelfonderzoek te gaan en zelf kennis te vergaren. Gebrek aan kennis is hoofdoorzaak van ziekte.

Deze academie is een explosief stuk die we hopen dat je het meermaals bekijkt en bestudeerd en ook deelt. We gebruiken veel metaforen om deze moeilijk materie te verduidelijken. We hopen dat je angst voor ziekte en “corona” voorgoed verdwijnt met deze nieuwe inzichten. We hopen dat het debat over het niet-bestaan van de vermeende virussen en infectie theorieën (zoals AIDS, BSE, SARS, MERS, Corona en de verschillende griep-syndromen bij dieren) niet moet leiden tot gevaarlijke conclusies over de eigen gezondheid, of zelfs tot het verstoren van de openbare orde, en daarom vragen we dan ook uitdrukkelijk aan eenieder die geïnteresseerd is in de feiten om emotioneel onbevooroordeeld, consistent en objectief met dit onderwerp om te gaan. Kennis over je gezondheid geeft vrijheid.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)