AstraZeneca vaccin veroorzaakt mogelijk de zeldzame immuunaandoening Guillain-Barre-syndroom

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) onderzoekt meldingen dat het vaccin Covid-19 serum van AstraZeneca het syndroom van Guillain-Barré veroorzaakt terwijl het farmaceutisch bedrijf nog steeds verwikkeld is in een controverse over het verband tussen zijn ‘vaccin’ en bloedstolsels.

Tijdens een vergadering deze week onthulde het Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau dat het “verslagen beoordeelt” van de zeldzame aandoening van het immuunsysteem die is aangetroffen bij mensen na vaccinatie.

“Als onderdeel van de beoordeling van de periodieke samenvattende pandemische veiligheidsrapporten voor Vaxzevria, het Covid-19-vaccin van AstraZeneca, analyseert het PRAC gegevens die door de houder van de vergunning voor het in de handel brengen zijn verstrekt over gevallen van Guillain-Barre-syndroom (GBS) die na vaccinatie werden gemeld”, verklaarde het PRAC.

“GBS werd tijdens de vergunningsprocedure voor het in de handel brengen geïdentificeerd als een mogelijk ongewenste bijwerking die specifieke veiligheidsmonitoring activiteiten vereist”, vervolgde het comité, dat eraan toevoegde dat het “nadere gedetailleerde gegevens” over de gevallen heeft opgevraagd en nieuwe informatie zal vrijgeven zodra deze beschikbaar komt.

Volgens de National Health Service (NHS) van het Verenigd Koninkrijk is het Guillain-Barre-syndroom een “zeer zeldzame en ernstige aandoening die de zenuwen aantast” en gevoelens van gevoelloosheid, zwakte en pijn kan veroorzaken bij degenen die eraan lijden.

Hoewel de NHS adviseert dat het syndroom van Guillain-Barre-syndroom behandelbaar is en dat “de meeste mensen uiteindelijk volledig zullen herstellen”, kan het ook levensbedreigend zijn en degenen die het hebben gehad met “langdurige problemen” opzadelen.

Naar aanleiding van honderden gevallen van bloedstolsels – en tientallen sterfgevallen – werd het Covid-19 ‘vaccin van AstraZeneca in veel landen al beperkt tot alleen oudere mensen.

In het Verenigd Koninkrijk zullen mensen onder de 40 jaar een alternatief vaccin aangeboden krijgen, op voorwaarde dat dit geen “vertraging” veroorzaakt in het vaccinatieprogramma, maar het Europees Geneesmiddelenbureau blijft erbij dat de voordelen van het vaccin groter zijn dan het risico voor een groot deel van de bevolking.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.