Artsen voor Vrijheid, een historisch overzicht van onze organisatie

🕒 Leestijd: 7 minuten

Reeds sinds september 2020 ijvert onze organisatie voor eerlijke wetenschap en waarheid. Hier treft u een transparant overzicht van onze verwezenlijkingen.

Historiek van AVV

Artsen voor Vrijheid is opgericht in de loop van 2020. Het was in essentie een spontaan initiatief, in eerste instantie vooral gedragen door artsen die zich zorgen maakten over de manier waarop onze overheid de Corona-crisis aanpakte.

AVV heeft in de loop van de afgelopen jaren een hele reeks activiteiten ontwikkeld om meer en degelijke informatie te verschaffen over het Corona-gebeuren en de manier waarop wij onze gezondheid kunnen ondersteunen.

Tot de belangrijkste verwezenlijkingen behoren:

 1. De publicatie van de Fact Sheet over de veiligheid van het Covid-19 vaccin (22 januari 2021)
 2. De realisatie van een 20-tal symposia en webinars
 3. De ondersteuning van 4 telegram-kanalen
 4. Het beheer en de ondersteuning van telegram-chatgroepen met vele honderden deelnemers
 5. Het animeren van een zeer actieve en drukbezochte website met sinds 1,8 miljoen bezoekers
 6. Het behalen van de skeptische put prijs van SKEPP in juni  2022
 7. Het bijeenbrengen en ondersteunen van patiënten die vaccinatieschade hebben geleden
 8. AVV heeft ook een sleutelrol gespeeld in het dynamiseren en samenbrengen van de vele alternatieve stemmen inzake Covid-19 in Vlaanderen.

Hieronder gaan we bondig in op elk van deze verwezenlijkingen.

Fact Sheet

In januari 2021 publiceerde AVV een Factsheet over de Covid-19 vaccinatie.

FACTSHEET Covid-19-vaccinatie – januari 2021 van en voor artsen & geïnteresseerde patiënten* “Is dit vaccin nodig, veilig en effectief ?”

Met de steun van dr. Anne De Clerck, dr. Bart Lambert, dr. Dirk Bultinck, dr. Eric Beeth, dr. Gaëtane Beeckaert, dr. Geert Verhelst, dr. Hilde De Smet, dr. Jean-Luc Vanderlinden, dr. Johan Denis, dr. Leo Van den Bossche, dr. Pieter Lanoye, dr. Steven Devos 

Gezien de media ons geen (wettelijk) recht van antwoord toestonden, hebben we deze op onze website gepubliceerd.

De Factsheet maakte al vlug het voorwerp uit van een fact-check door de vertegenwoordigers van de moderne Inquisitie. Het loont de moeite om beide documenten vandaag nog eens bij elkaar te leggen. Het zal vlug duidelijk worden wie het bij het rechte eind had.

Dat neemt niet weg dat de artsen die zich hadden uitgesproken (vrijheid van meningsuiting) zwaar werden lastig gevallen door de Orde der Artsen die een ware heksenjacht op hen opstartte. Velen van deze integere artsen werden tijdelijk geschorst.

Symposia en Academy

AVV organiseerde in de afgelopen twee jaar een hele reeks on-line symposia en lezingen, die op de belangstelling konden rekenen van vele geïnteresseerden.

Hieronder vind je een overzicht:

 • 20 december 2020: Uw gezondheid, uw vrije keuze. Met Dr. Hilde De Smet, Dr. Kris Gaublomme, Dr. Verhelst, Dr. Vanderlinden, Dr. Faché , Lies Ameeuw. Presentatie: Paul Codde
 • 7 februari 2021: Natuurlijke immuniteit of het vaccin?. Met Dr. Raju Boedt, Frans Copers, Dr.Hilde De Smet, Dr. Bart Lambert. Presentatie Paul Codde
 • 27 maart 2021: Oplossingen voor een nieuwe tijd. Met Cindy Kessels, Paul Van Egghen, Dr. Hilde De Smet, Philippe Gits, Johan Denis. Presentatie Cindy Lambert
 • 28 maart 2021: Nieuwetijdskinderen. Paul Codde
 • 11 april 2021: Opportuniteiten en valkuilen. Met Willem Engel, Kurt Wayenberg, Hilde De Smet, Wendy Maria Jozef. Presentatie Cindy Lambert
 • 2 mei 2021: Mentale en fysieke vrijheid. Met Daniël Derweduwen, Ingeborg Seregeant, Dr. Hilde De Smet, Paul Verheggen? Presentatie Paul Codde
 • 23 mei 2021: Coronacrisis in love with life. Met Els Ooms (?) Steven De Sanghere, Ruth Lauwaert, Christien Van Mechelen. Presentatie Cindy Lambert
 • 6 juni 2021: A panel of wise men. Met Alexander Verstaan, Dr. Patrick Quanten, Gabriël De Vriendt, Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert.
 • 20 juni 2021: Op weg naar vrijheid, Een kritische kijk op 5G. Met Pieter Van Lierde, Dr. Hilde De Smet, Pat Truyen, Peter Van den Broucke. Presentatie Paul Codde.
 • 19 september 2021: Germaanse Geneeskunde. Inleiding lessenreeks. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert
 • 3 oktober 2021 en 17 oktober 2021: Les 1 Germaanse Geneeskunde. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert
 • 31 oktober en 28 november 2021: Les 2 Germaanse Geneeskunde. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert
 • 5 december en 19 december 2021: Les 3 Germaanse Geneeskunde. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert
 • 9 januari 2022: Online Reflectie.
 • 6 februari en 20 februari 2022: Les 4 Germaanse Geneeskunde. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert
 • 6 maart en 20 maart 2022: Les 5 Germaanse Geneeskunde Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert
 • 24 april 2022: Test je kennis. Het menselijk lichaam en haar intelligentie. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert 
 • 11 mei 2022: Corona Special. Corona: Pandemie of angstpsychose? Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert.
 • 12 juni 2022: Kanker: je hoeft niet bang te zijn. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert.
 • 26 juni 2022: Vaccinatie. Met Daniël Derweduwen. Presentatie Cindy Lambert.
 • 8 september 2022: Het immuunsysteem, een wonder der natuur. Met Peter Vander Schueren. Presentatie Cindy Lambert.

Na de symposia kwamen onze Academy met oa. als onderwerp de Germaanse Geneeskunde.

Telegramkanalen en chatgroepen

Onze organisatie heeft ook meerdere heel actieve Telegram kanalen, waar we noodgedwongen uitweken na de ban op facebook.

Er is ons algemeen kanaal dat info verzamelt over maatschappelijke en technologische thema’s

Er is ons vaccinatieschade kanaal dat deze info plaatst en de lezers heel wat inzichtelijke waarde biedt

Daaruit volgde een ontgiftingskanaal

En recent hebben we een groep gestart met focus op onze voeding

Alle kanalen worden dagelijks vele uren gemodereerd om de kwaliteit hoog te houden.

Website

Onze website is een belangrijk centraal punt in de informering. Sinds het ontstaan van onze organisatie is hard gewerkt deze up to date te houden en ons publiek de beste info te bezorgen. Dit bracht ons heden ten dage tot op 1,8 miljoen bezoekers. Met wel pieken richting 30.000 bezoeken per dag in volle corona tijd!

fragment van onze website statistieken

Ons publiek bedraagt bijna dubbel zoveel Nederlanders als Belgen.

Onze website werd ook aangevallen met een DDOS attack. Dit rond de periode van de factsheet toen Dr. Van Krunkelsven via hun website Gezondheid en Wetenschap onze factsheet factcheckte. https://www.gezondheidenwetenschap.be/in-de-kijker/factcheck-beweringen-artsen-voor-vrijheid

De nodige beveiliging en server upgrade werd hiervoor gemaakt.

Social media

Ook op social media hebben we sinds het begin heel actieve groepen gedraaid met een team vrijwilligers. Deze groepen met duizenden leden zijn op Facebook afgesloten geweest, en nieuwe opgestartte groepen werden geshadowbanned, dat betekent dat ze niet of nauwelijks zichtbaar en vindbaar zijn in de resultaten.

Ook op Google werd onze pagina hard gecensureerd, daar waar hij steeds op de nummer 1 resultaten stond, is nu slechts alle reguliere media info te vinden, die ons als anti-vaxers bestempelen.

U kan nog onze pagina’s en groepen vinden hier, maar we nemen er geen verantwoordelijkheid meer voor:

Door het slijk in de massamedia

Dat Artsen voor Vrijheid een geliefde schietschijf was in de reguliere media hebben we geweten. Onze organisatie publiceerde via de collega’s van Docs4OpenDebate een een opzoekbare lijst van maar liefst 700 artsen die niet akkoord waren met het opgestartte covid beleid van draconische maatregelen.

Volgens kranten artikels waren 1/3e van de artsen ook niet akkoord met het aankomende vaccin. Echter, iedere arts van onze lijst kreeg een waarschuwing tot schorsing van de Orde Der Artsen.

https://www.demorgen.be/nieuws/een-op-de-drie-artsen-wil-zichzelf-en-patienten-niet-laten-vaccineren-slecht-signaal-naar-bevolking~b43d40657/

bron, bron, bron en via Google

In Knack, wiens journalisten en onderzoekers (Draulans, Brecht Castel, Frank Verhoft,…) ook nauw verbonden zijn met Skepp, werd met regelmaat van de klok een factcheck gedaan over onze artikels, om het publieke wantrouwen aan te scherpen.

Onze organisatie werd door deze journalisten op een slinkse manier benaderd en de gewonnen informatie gemanipuleerd en feiten verdraaid op 19 januari 2021 in een Knack artikel. Waarbij ook de privacy geschonden werd.

Artsen Voor Vrijheid op TV

Onze dokter Hilde De Smet kwam samen met Sam Brokken in de 7e dag, waar ze een paar minuutjes het woord kregen t.o.v. Pierre Van Damme. Waarna de volgende dag een debat was tussen Dirk Draulans en Prof. Braeckman of we antivaxers wel een platform mogen geven. Enter censuur.

We zijn via ons platform steeds vragende partij geweest van een eerlijk open debat.

Viruswaanzin spande een proces in tegen de twee journalisten wegens laster en eerroof.

Een volgende stap was dat we de skeptische put-prijs “wonnen” via de media en Skepp, waarvan een groot aantal journalisten lid zijn.

Skeptische put-prijs

Onze vrienden van SKEPP (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale) zijn er zich allicht niet ten volle van bewust, maar het feit dat AVV het voorwerp uitmaakt van hun (negatief bedoelde) prijs kan er alleen maar op wijzen dat we het goede pad bewandelen. Niet alleen de wakkere burgers, maar ook alle medemensen die nog voeling hebben met de intuïtieve aspecten van het menszijn en/of met de sprituele dimensies van het bestaan kunnen goede inspiratiebronnen vinden bij de mensen of de fenomenen die neergesabeld worden door SKEPP. Als SKEPP zich ertegen verzet omwille van het eng reductionistisch materialistisch denken dat haar kenmerkt, dan is het meestal boeiend en origineel materiaal. https://www.artsenvoorvrijheid.be/blog/artsen-voor-vrijheid-wint-de-skeptische-put-een-dankwoordje/

Het bijeenbrengen van patiënten met vaccinatieschade

AVV heeft vele initiatieven genomen om de slachtoffers van de vaccinatiecampagne te ondersteunen. Er was van officiële zijde immers zo veel ontkenning van de mogelijke schade die door de uitrol van de massale vaccinatiecampagne werd veroorzaakt dat de talrijke slachtoffers ervan gewoon genegeerd werden of zelfs belachelijk gemaakt.

Erkenning krijgen en ook steun vinden bij andere slachtoffers is zeer belangrijk. AVV levert daartoe een bijdrage:

 • door slachtoffers met elkaar in contact te brengen via oa. zelfhulpgroepen
 • door het publiceren van getuigenissen

Bezoek onze website www.vaccinatieschademelden.be

Dynamiseren en samenbrengen van alternatieve stemmen.

AVV is een van de dragende krachten geweest van de twee Fusion festivals die werden georganiseerd op 25 september 2021 en 18 september 2022 in Houthalen. Fusion bracht iedereen bijeen die wakker genoeg is om in te zien dat het officiële verhaal inzake de Covid-epidemie eenvoudigweg niet klopt. En creatief genoeg om met concrete inititieven te werken aan een veel betere wereld. 

De groeperingen en initiatieven die de laatse drie jaar zijn ontstaan hebben een groot gemeenschappelijk kenmerk: ze staan kritisch tegenover het eenheidsdenken dat wordt tentoongespreid door de officiële instanties en de dogmatische wetenschap. Daartegenover stellen zij autonoom denken en zelfstandig optreden. Lokale initiatieven en zelfredzaamheid zijn daarbij sleutelwoorden. De creativiteit die is losgebarsten als antwoord op de vele autoritaire en onverantwoorde maatregelen van de overheid (en kritiekloos overgenomen door de vele instituties  op het terrein van de zorg en het onderwijs) is hartverwarmend en schept nieuwe hoop. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe, betere en meer liefdevolle wereld.

Welke toekomst voor Artsen voor Vrijheid? Een poll aan het publiek!

De vraag die u wij vandaag voorleggen is de volgende: welke missie of opdracht kan of moet AVV in de toekomst ter harte nemen? Waaraan is er het meeste behoefte? Al wie de Fusion festivals bezocht heeft weet dat er ondertussen een veelheid van organisaties en initiatieven actief zijn die soms specifieke aandachtspunten hebben, maar geregeld ook gelijkaardige doeleinden nastreven.

Het huidige kern-team van AVV bevat ondertussen geen arts meer, maar heeft via de symposia sterk ingespeeld op de behoefte aan degelijke en onafhankelijke medische voorlichting. Wie enigszins wakker is geeft er zich immers rekenschap van dat de meeste officiële en semi-officiële instanties die onze gezondheid moeten bewaken in de greep zijn geraakt van de lange tentakels van de farmaceutische industrie. Het huidige team van AVV hecht alleszins veel belang aan actief en vooral ook bewust bezig zijn met de eigen gezondheid.

Poll-bevraging van 1 februari

Hierbij vinden jullie het resultaat van de poll-bevraging van begin februari.

Donaties

Vindt u dat we goed werk leveren? Geef ons dan een steuntje.

Uw steun is nu meer dan ooit nodig, we zijn met AVV bezig met een transitie van onze beweging en willen nog zoveel moois organiseren voor het volk. We danken de vele mensen die ons reeds dagelijks steunen. Moreel en soms financieel. Onze organisatie AVV, wordt door niemand betaald, we hebben geen adverteerders of subsidie. Zoals iedere organisatie hebben we ook vaste maandelijkse kosten. Daarom is jullie steun voor ons voortbestaan hard nodig. Iedere donatie is welkom en nodig om het nieuws en de waarheid te blijven brengen.

Vindt u dat we goed werk leveren? Geef ons daarom een steuntje, zelfs een klein bedrag maakt voor ons het verschil.

KP/11/2/23

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.