Artsen Collectief is bezorgd om vaccinatieplan voor kinderen

Vandaag kwam het advies van de Gezondheidsraad naar buiten omtrent het vaccineren van gezonde tieners.  De Gezondheidsraad adviseert om het COVID-19-vaccin van BioNTech/Pfizer beschikbaar te stellen voor alle adolescenten van 12 tot en met 17 jaar die daarvan zelf gebruik wensen te maken. Het Artsen Collectief is zeer bezorgd over deze kwestie en roept de Tweede Kamer nadrukkelijk op om geen overhaaste beslissing te maken: ‘Willen we jongeren als immunologisch schild gebruiken?’

Nut en noodzaak van vaccineren

Verspreiden en bediscussiëren van achtergrondinformatie over vaccinatie van gezonde mensen, jongeren en kinderen essentieel.

In 2020 was 22 procent van de Nederlandse bevolking jonger dan 20 jaar. Dat zijn 3.830.200 kinderen en jongeren. Volgens de wekelijkse rapportage van het RIVM overleden tussen februari 2020 en juni 2021 uit deze groep ten gevolge van Covid-19:
– drie jonger dan 20 jaar .
– twee op de leeftijd van 15-20 jaar en
– een op de leeftijd van 0-4 jaar
Of dit met of zonder onderliggend lijden was, is ons niet bekend.


Ter vergelijking: in de leeftijdscategorie onder de 20 jaar sterven jaarlijks onverhoopt zo’n 14 kinderen aan verdrinking en zo’n 49 aan een verkeersongeval.

De overgrote meerderheid van kinderen en jongeren krijgt geen of slechts milde klachten. Kinderen hebben nauwelijks aandeel in de verspreiding van het coronavirus.

Het Europees medicijnagentschap (EMA) heeft het Pfizer-vaccin voorwaardelijk goedgekeurd op basis van één onderzoek dat te klein en te beperkt is om eventuele bijwerkingen op de (middel)lange termijn te vinden. Over mogelijke schade op de lange duur weten we niets. Pfizer deed een studie bij kinderen van 12-15 jaar (1.118 kinderen kregen twee injecties) en jongeren van 16-25 jaar (1.803 kregen twee injecties). Bron

Het aantal jongeren dat aan deze experimenten deelneemt is dusdanig klein dat de detectiedrempel veel te laag is om massavaccinatie te rechtvaardigen. De kans om  serieuze bijwerkingen te vinden is kleiner dan 1 op 2.000. Met andere woorden; bijwerkingen die zich voordoen met een kans van kleiner dan 1 op 2.000 worden niet gevonden. Gezien de ervaringen bij volwassenen is dit zeer zorgelijk.

Vaccinatie leidt tot bekende bijwerkingen en heeft nog onbekende risico’s, ook bij kinderen.
Vaccinatie van volwassenen met de verschillende coronavaccins leidt in een aantal gevallen tot serieuze bijwerkingen. Variërend van – maar niet beperkt tot – anafylactische shock, verlammingen, vorming bloedstolsels en overlijden. De meeste van deze ernstige bijwerkingen zijn pas na de start van massavaccinaties duidelijk geworden. De incidentie van stollingsproblemen lopen in de leeftijdsgroep 20-50 jaar op tot 1 op 50.000. Het optreden van hartspierontsteking (myocarditis) in met name jonge mannen van 20-40 jaar wordt geschat op 1 op 5.000. Bij het vaccineren van miljoenen mensen lopen helaas veel mensen dit risico.

De verspreiding (biodistributie) van de LNP-mRNA vaccins over het lichaam is maar zeer beperkt onderzocht. Resultaten uit dierstudies laten zien dat het LNP-mRNA in ovaria stapelt. De effecten hiervan op ontwikkeling, vruchtbaarheid en gezondheid van nageslacht zijn niet bekend. Voor de duidelijkheid: de tijd dat deze vaccins in mensen gebruikt worden is korter dan negen maanden. Bron: document Japans/Engels.

Lees ook:

Bron: Artsen Covid Collectief d.d. 29 juni 2021

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Artsen Collectief is bezorgd om vaccinatieplan voor kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.