Artsen bevestigen: hersenvocht lek na Coronatest geen alleenstaand geval

Neus- en keeluitstrijkjes keel zijn gemeengoed geworden. Bij de meestal zeer onaangename Covid-19 tests moeten wattenstaafjes tot ver in de neus worden opgeduwd om afscheidingen op te zuigen. Daarbij raakte een vrouw in Osnabrück, Duitsland, zo zwaar gewond dat zij wekenlang hersenvocht verloor. Het teststaafje moet helemaal in tot de hersenen zijn doorgedrongen.

Zoals noz.de meldt, liep de vrouw in januari een verwonding aan de binnenkant van haar schedel op. Wekenlang had zij hoofdpijn, maar wat vooral opviel was dat er voortdurend een heldere, niet eerder geïdentificeerde vloeistof uit haar neus liep. Nadat zij begin maart in het ziekenhuis was opgenomen, stelden de artsen een verwonding aan het schedelbasisbeen vast – kennelijk veroorzaakt door onjuist gebruik van de Covid-19-test.

De dokters probeerden het gat in het schedelbeen te dichten, maar zonder succes. Hersenvocht bleef uit de neus van de vrouw lopen. Pas na een operatie van enkele uren in april was het mogelijk het aangetaste deel van de hersenen af te sluiten, meldt wochenblick.at.

Helaas niet een op zichzelf staand geval

Steeds weer leidt onjuist gebruik van de tests tot soms ernstige verwondingen, hetgeen nu ook door de medische vakpers wordt bekritiseerd. “Uitstrijkjes door ongetraind personeel brengen daarom zowel het risico van vals-negatieve resultaten als het risico van letsel aan neusstructuren en de schedelbasis met zich mee”, zegt Prof. Dr. Verena Niederberger-Leppin van de KNO-kliniek in Wenen. “Het gebruik van snelle antistoftests is schadelijk voor het lichaam” is zelfs de kop van het gerenommeerde Duitse medische tijdschrift Ärztezeitung.

Maar al deze risico’s moeten zo veel mogelijk worden afgedekt. Frontnieuws berichtte reeds in oktober vorig jaar over een soortgelijk geval in de VS, dat werd toen onderworpen aan een zogenaamde ‘factcheck’ door het Duitse “waarheidsministerie” Correctiv. Daar staat: De vrouw had “een scheur in de keelstreek lang voor de Covid-19 test. Bovendien zeggen de dokters niet of ze ooit in levensgevaar was”.

Dat de hersenen niet in het keelholtegebied liggen, is bekend, zelfs met slechts een rudimentaire kennis van de anatomie. En dat hersenletsels vaak levensbedreigend zijn is ook bekend. Het enige doel van de zogenaamde ‘factchecker’ zoals Correctiv, is het opzettelijk ontkennen van kritische berichtgeving.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + zeventien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.