Arts op staande voet ontslagen na kritiek op Covid-19 vaccinaties: “Ophouden met het inenten van die vuiligheid”

Een vrouwelijke arts op de spoedeisende hulp in Graz riep tijdens de behandeling van acute gevallen van Covid-19 vaccin bijwerkingen uit dat men moest “ophouden met het inenten van die vuiligheid” en “moest ophouden met het doden van mensen ermee”. Als gevolg daarvan is ze nu ontslagen.

Een noodarts uit Graz, Oostenrijk, is op staande voet ontslagen wegens haar kritiek op de Covid-19 vaccinaties. Dit wordt gemeld door de Oostenrijkse krone.at, en talrijke Oostenrijkse media hebben vervolgens aandacht aan de kwestie besteed. Het incident dat doorslaggevend was voor het ontslag zou zich reeds op 22 april hebben voorgedaan. De noodarts, die werkzaam is in het ziekenhuis in Graz, was naar de inentingslijn van het bedrijf geroepen vanwege twee acute gevallen van ernstige inentingsreacties. Zij zou de Covid-19 vaccinaties ten overstaan van de aanwezige patiënten als een “experiment” hebben omschreven.

Volgens ooggetuigen van de gebeurtenis had de arts luidkeels uitgeroepen dat men “moest ophouden met het inenten van die vuiligheid” en “moest ophouden met het doden van mensen ermee”.

In een verklaring van de AUVA, het bedrijf dat het ziekenhuis in Graz beheert, staat: “Na het bekend worden van dit incident is het dienstverband van de arts met onmiddellijke ingang beëindigd door ontslag”. AUVA voert aan dat de vrouw van tevoren al negatief was geweest – zo had zij “verschillende complottheorieën met betrekking tot COVID gedeeld via haar Facebook-account en deze ook gesteund”.

Reeds in september 2020 werd een andere arts uit Graz ontslagen omdat zij zich toen kritisch had uitgelaten over de Coronamaatregelen. De arts Konstantina Rösch – toen werkzaam in het universitair ziekenhuis LKH Graz – had in een openbare videoverklaring opgeroepen de mondkapjes af te werpen. Zij betoogde: “Mondkapjes dienen slechts tot vernedering, conditionering en zijn een teken van gehoorzaamheid en onderwerping”. Als reactie daarop werd zij ontslagen door de toenmalige Steiermärkische Krankenanstaltengesellschaft (KAGes), bericht de.rt.com.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.