Andalusië pleit voor een paspoort waarmee gevaccineerden tussen provincies kunnen reizen!

Sinds 15 januari heeft Andalusië de acht Andalusische provincies perimetraal afgesloten en is het binnenkomen of verlaten ervan niet toegestaan, behalve om gerechtvaardigde redenen.

Archief - Politiecontrole in Almería
Archief – Politiecontrole in Almería

Op dit moment lijkt alles erop te wijzen dat de Raad (junta) deze beperking zal verlengen tot 9 mei aanstaande. Op deze datum wordt de alarmtoestand in het hele land opgeheven en zal hij een beroep moeten doen op de rechtbank als hij deze beperking wil voortzetten. De regionale regering overweegt echter de mobiliteitsbeperking voor sommige Andalusiërs te versoepelen.

Maandag maakte de voorzitter van de Raad Juanma Moreno bekend, dat zijn regering de optie aan het bestuderen is om mobiliteit tussen provincies toe te staan ​​aan mensen die al twee dosissen van het Corona vaccin toegediend hebben gekregen. Deze kunnen daarnaast ook bepaalde evenementen bijwonen, zoals concerten, theatervoorstellingen en stierengevechten.

Dit alternatief zou worden gerealiseerd via de QR-code die het ministerie van Volksgezondheid en Gezin begin maart lanceerde om geïmmuniseerde mensen in staat te stellen zichzelf digitaal te identificeren. Een code die kan worden gedownload via de ClicSalud + -website en de mobiele applicatie Salud Andalucía.

“In Andalusië we hebben 600.000 geïmmuniseerd Andalusiërs, die de mogelijkheid zouden moeten hebben om zich te kunnen verplaatsen” zei de president. Wat volgens hem niet kan is wachten totdat 80% van de bevolking is gevaccineerd om de gevaccineerden toe te staan zich te verplaatsen.

Optimisme voor de zomer

De vice-voorzitter van de Raad, Juan Marín uitte zijn wens dat hij hoopt dat vanaf 9 mei bredere verplaatsingen mogelijk zouden zijn zoals interprovinciaal verkeer. Hij verweet de centrale uitvoerende macht dat ze niet beschikken over ‘juridische instrumenten’ om een gezondheidspaspoort in te voeren en verwees ook naar de Andalusische QR-code. Hij betreurt dat de Spaanse regering dit niet zo ziet en dat ze wettelijk beperkt zijn om deze optie te realiseren. Met betrekking tot de mobiliteit tussen autonome gemeenschappen, wees Marín erop dat het niet alleen van Andalusië afhangt, maar van het al dan niet openen van de naburige gemeenschappen.

Bijna een half miljoen doses in Sevilla

Andalusië heeft al in totaal 2.204.882 doses van het coronavirusvaccin toegediend, wat neerkomt op 96,82% van het totaal dat door het ministerie van Volksgezondheid werd verzonden. Dit vertaalt zich volgens de laatste gegevens van het ministerie in 1.017.446 mensen die één dosis van het serum hebben gekregen en 593.718 die al beide hebben gekregen en daarom zijn geïmmuniseerd (6,99% van de totale bevolking). In de provincie Sevilla zijn 493.234 vaccins toegediend en 133.462 mensen geïmmuniseerd.

Lees volledige artikel hier.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.