Analyse Sciensano statistieken: ziekenhuisopnames en sterftecijfers

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De cijfers en verhoudingen tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden blijken vrij drastisch veranderd sedert het einde van vorig jaar. In enkele leeftijdscategorieën en voor een aantal parameters staan de gevaccineerden er nu slechter voor dan de niet gevaccineerden. 

Beste allemaal,


Zoals beloofd bezorg ik jullie hierbij het vervolg van mijn analyse van de Sciensano-statistieken. De aandacht in dit tweede deel gaat vooral naar de ziekenhuisopnames (inclusief Intensieve Zorg) en de sterftecijfers. Maar het eerste deel ervan geeft ook een actualisering van de besmettings cijfers (na het Wekelijks Epidemiologisch Bulletin van 11 maart).

Zoals jullie zullen merken zijn de cijfers en verhoudingen tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden vrij drastisch veranderd sedert het einde van vorig jaar.

In enkele leeftijdscategorieën en voor een aantal parameters staan de gevaccineerden er nu slechter voor dan de niet gevaccineerden. 

Het ziet er niet naar uit dat die tendensen zich zullen wijzigen.

De vaccins lijken een negatieve invloed te hebben uitgeoefend op het immuunsysteem.

Dat is tenminste mijn eigen conclusie bij het bekijken van deze cijfers. Dat zijn conclusies van een gewone burger en een leek, maar dan wel gebaseerd op een analyse van de officiële cijfers.

Maar – zoals altijd – geef je autoriteit niet weg aan anderen.

Probeer zelf je eigen conclusies te trekken. Je kan dat doen door zelf de rapporten van Sciensano te lezen. Het voordeel van de bijgevoegde analyse is evenwel dat die cijfers in een langer termijn perspectief worden geplaatst. De vele grafieken bieden – hopelijk – een beter inzicht in wat er echt aan de hand is op langere termijn dan de wekelijkse cijfers van Sciensano.

Met vriendelijke groeten,
K.P.

Redactie: Met dank aan K.P.

Lees hier het volledige verslag.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.