Amerikaanse farmareus Merck trekt stekker uit coronavaccins

‘De Amerikaanse farmareus Merck stopt met onmiddellijke ingang met de ontwikkeling van coronavaccins. De twee vaccins die het bedrijf in voorbereiding had, blijken bij de eerste tests op mensen nauwelijks te werken.

‘De resultaten waren teleurstellend, en nogal een verrassing’, aldus Merck-wetenschapper Nick Kartsonis in een verklaring. ‘We hebben niet wat we nodig hebben om door te gaan.’

Het bedrijf richt de pijlen nu op twee antivirale middelen die men ontwikkelt tegen corona, molnupiravir en een stof genaamd MK-7110.

Hier de link naar het volledige artikel in De Volkskrant d.d. 26-01-2021: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/amerikaanse-farmareus-merck-trekt-stekker-uit-coronavaccins~be2f6d44/?fbclid=IwAR39jGDIvxoXynulBaupI33O8_tLYfHovVDS-8iSjezvjBAw3uEgWyCbJ2k&referrer=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Amerikaanse farmareus Merck trekt stekker uit coronavaccins

 • 26 januari 2021 om 19:56
  Permalink

  Merck verklaarde dat zij na uitgebreid onderzoek tot de conclusie was gekomen dat de vaccins minder bescherming bieden dan infectie met het virus zelf en de ontwikkeling van antilichamen. Volgens Merck werden de vaccins V590 en V591 “goed verdragen” door de testpatiënten, maar veroorzaakten ze een “inferieure” reactie van het immuunsysteem in vergelijking met een natuurlijke infectie.

  Merck zal zich in plaats daarvan concentreren op onderzoek naar therapeutische geneesmiddelen genaamd MK-7110 en MK-4482 (molnupiravir). Deze geneesmiddelen zijn bedoeld om patiënten te beschermen tegen de schade die wordt veroorzaakt door een overactieve immuunrespons op het virus.

  Beantwoorden
 • 28 januari 2021 om 23:28
  Permalink

  Strategische terugtocht van Merck. ZIJ blijven buiten schot als blijkt dat de andere vaccins serieuze problemen opleveren op termijn.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.