Amerikaanse artsen raden mannen aan om sperma in te laten vriezen voor vaccinatie covid

Bevries sperma vóór COVID-vaccin om de vruchtbaarheid te beschermen – zeggen onderzoekers van de Universiteit van Miami

Onderzoekers van de Universiteit van Miami hebben mannen aanbevolen om een ​​vruchtbaarheidsevaluatie te laten uitvoeren voordat ze het COVID-vaccin krijgen en om te overwegen hun sperma vóór vaccinatie in te vriezen om hun vruchtbaarheid te beschermen.

Bevries sperma vóór COVID-vaccin om de vruchtbaarheid te beschermen - zegt onderzoekers van de Universiteit van Miami
Bevries sperma vóór COVID-vaccin om de vruchtbaarheid te beschermen – zegt onderzoekers van de Universiteit van Miami

De Universiteit van Miami doet onderzoek naar de mogelijke effecten van het coronavirusvaccin op de vruchtbaarheid van mannen.

Hoofdonderzoekers Dr. Ranjith Ramasamy, een reproductieve uroloog bij U Health, startte een eerdere studie waarin werd vastgesteld dat het virus tot zes maanden na infectie in de testikels aanwezig was.Dat zette zijn team ertoe aan om het effect van het virus op sperma en voortplanting in twijfel te trekken.
Zijn team kijkt nu ook naar de mogelijke impact van het vaccin.Hij zei dat deelnemers aan de studie een vruchtbaarheidsevaluatie moeten ondergaan voordat ze het vaccin krijgen. Om de vruchtbaarheid te beschermen, kunnen sommige mannen overwegen hun sperma in te vriezen voordat ze worden ingeënt.

“We evalueren de spermaparameters en kwaliteit vóór het vaccin en na het vaccin. Vanuit de biologie van het COVID-vaccin zijn we van mening dat het de vruchtbaarheid niet zou moeten beïnvloeden, maar we willen de studie doen om ervoor te zorgen dat mannen die in de toekomst kinderen willen krijgen, ze verzekeren dat het veilig is om door te gaan en het vaccin te krijgen, 

Eerder waren bijna 3.150 mensen die het COVID-19-vaccin hadden toegediend, verlamd en “niet in staat om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren, niet in staat om te werken en hadden de zorg van een arts of zorgverlener nodig”.

Zoals  GreatGameIndia  meldde, heeft een groep onderzoekers in het   medische tijdschrift The Lancet gewaarschuwd dat  Covid-19-vaccins die momenteel in ontwikkeling zijn, het risico op het oplopen van HIV zouden kunnen verhogen,  wat mogelijk kan leiden tot een toename van het aantal infecties.

Onlangs  schrapte Australië een overeenkomst van een coronavirusvaccin van een miljard dollar  nadat verschillende proefpersonen HIV-positief hadden getest.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)