Als je Covid gehad hebt, maak je waarschijnlijk levenslang antilichamen aan

Na 15 maanden wilde hysterie en verkeerde informatie te hebben verspreid, geven de media eindelijk toe dat mensen die het coronavirus hebben opgelopen waarschijnlijk jarenlang, zo niet levenslang, immuun zijn, althans voor soortgelijke stammen.

Had COVID? You’ll probably make antibodies for a lifetime,” luidt een kop uit Nature die woensdag is gepubliceerd, bericht Information Liberation.

Uit Nature:

Veel mensen die met SARS-CoV-2 zijn besmet, zullen waarschijnlijk de rest van hun leven antilichamen tegen het virus maken. Dat suggereren onderzoekers die langlevenbde antilichaam-producerende cellen hebben geïdentificeerd in het beenmerg van mensen die van COVID-19 zijn hersteld.

De studie levert het bewijs dat de immuniteit ten gevolge van een SARS-CoV-2 infectie buitengewoon lang zal aanhouden. […]

Onderzoekers veronderstelden dat SARS-CoV-2-infectie de ontwikkeling van BMPC’s op gang zou brengen — bijna alle virale infecties doen dat — maar er zijn tekenen geweest dat ernstige COVID-19 de vorming van de cellen kan verstoren. Sommige vroege COVID-19 immuniteitsstudies gaven ook aanleiding tot bezorgdheid, toen ze ontdekten dat de antilichaamniveaus daalden niet lang na herstel.

Ellebedy’s team volgde de productie van antilichamen bij 77 mensen die herstelden van meestal milde gevallen van COVID-19. Zoals verwacht daalden de antilichamen tegen SARS-CoV-2 in de vier maanden na de besmetting. Maar deze daling vertraagde en tot elf maanden na de infectie konden de onderzoekers nog steeds antilichamen aantonen die het SARS-CoV-2 spike-eiwit herkenden.

Om de bron van de antilichamen te identificeren, verzamelde Ellebedy’s team geheugen-B-cellen en beenmerg van een subset van deelnemers. Zeven maanden na het ontwikkelen van de symptomen hadden de meeste van deze deelnemers nog steeds geheugen-B-cellen die SARS-CoV-2 herkennen. In 15 van de 18 beenmergmonsters vonden de wetenschappers ultra-lage maar detecteerbare populaties van BMPCs waarvan de vorming was getriggerd door de coronavirus infecties van de individuen 7 tot 8 maanden daarvoor. De niveaus van deze cellen waren stabiel bij alle vijf personen die enkele maanden later een nieuw beenmergmonster gaven.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.