Alle bevestigde gevallen van Omicron in Europa zijn “asymptomatisch of hebben milde symptomen

Van de 44 bevestigde gevallen van de Omicron-variant die in Europa zijn ontdekt, zijn alle gevallen “asymptomatisch of mensen met milde symptomen”, volgens het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC).

De Omicron variant

Ondanks de voorspelling dat de variant schadelijker zou kunnen zijn voor ouderen, hebben sommigen beweerd dat 18-jarigen moeten overhaald worden om een nieuwe vaccinatie te krijgen. Een ongegrond argument, zo blijkt nu.

“Tot dusver zijn er onder deze gevallen geen ernstige gevallen of sterfgevallen gemeld.”

Talrijke landen over de hele wereld hebben nieuwe beperkingen opgelegd op grond van de aanvankelijke waarschuwingen dat de nieuwe variant erger zou kunnen zijn dan Delta, onder meer in Engeland waar het dragen van maskers in tal van openbare gelegenheden verplicht is gesteld.

Dr. Jenny Harries, het huidige hoofd van NHS Test and Trace, heeft de nieuwe variant ook aangegrepen om de Britten op te roepen niet meer te socializen met Kerstmis.

Professor Jim Naismith van de Universiteit van Oxford daarentegen:

“Ondanks het feit dat Engeland zijn maskerplicht in juli heeft laten vallen en Schotland zijn regels heeft gehandhaafd, blijkt uit officiële gegevens dat dit geen verschil van betekenis heeft gemaakt voor de infectiecijfers.”

“In beide landen zijn de prevalentieniveaus al maanden zeer hoog. De aangekondigde nieuwe veranderingen zullen dus waarschijnlijk niet veel effect hebben als Omicron zich inderdaad snel verspreidt.”

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.