Italië: regering verplicht vaccinatie omwille van afwijzing vaccins door Italiaanse gezondheidswerkers

In een poging om het verzet tegen vaccins te breken, heeft een Italiaans regeringsdecreet ze verplicht gesteld voor alle gezondheidswerkers en apothekers.

© jcomp / Freepik

Sterfgevallen en bijwerkingen als gevolg van vaccins leiden tot een sterke oppositiebeweging onder gezondheidswerkers. In ziekenhuizen weigeren groepen werknemers inentingen.

Premier Mario Draghi heeft gezegd dat gezondheidswerkers en apothekers die vaccinaties weigeren, voor het eind van het jaar zullen worden ontslagen.

Gisteren verklaarde de Italiaanse regering dat de gedwongen vaccinatie ten doel heeft “het medisch en paramedisch personeel, alsmede personen die werkzaam zijn in omgevingen waar het risico van besmetting het grootst is, zo veel mogelijk te beschermen”.

Het decreet voorziet ook in rechtsbescherming voor degenen die de vaccins toedienen, een maatregel waarop gezondheidswerkers hebben aangedrongen nadat artsen waren beschuldigd van doodslag na de dood van een gevaccineerde man op Sicilië.

Het besluit van de Italiaanse regering zal de Britse regering aanmoedigen hetzelfde te doen. Italië heeft vorig jaar al een cruciale rol gespeeld bij de invoering van lockdowns in Groot-Brittannië en het Westen. In december onthulde epidemioloog Neil Ferguson dat Italië het vertrouwen van Britse ambtenaren in lockdowns had versterkt.

Uit vorige maand uitgelekte plannen van de regering van Boris Johnson blijkt dat ook werknemers in Britse verpleeghuizen wettelijk verplicht zullen worden om het vaccin te krijgen. Soortgelijke eisen worden overwogen voor andere werknemers in de gezondheidszorg, zoals degenen die op ziekenhuisafdelingen werken.

Een document van een regeringscommissie waarschuwt dat grote aantallen gezondheidswerkers ontslag zouden kunnen nemen indien vaccinatie verplicht wordt gesteld en dat gerechtelijke stappen op grond van de mensenrechten mogelijk zijn. Het team overweegt een soortgelijke wettelijke verplichting voor sommige eerstelijns gezondheidswerkers, hoewel er nog geen besluit is genomen.

Premier Boris Johnson en staatssecretaris Hancock hebben herhaaldelijk gesproken over de vooruitgang die wordt geboekt bij de vaccinatie van maatschappelijke werkers en zijn overeengekomen wetgeving in te voeren die de vaccinatie van werknemers verplicht stelt.

De regering lijkt bereid de wetgeving te wijzigen om vaccinatie van gezondheidswerkers verplicht te stellen, hoewel de details nog worden uitgewerkt. Ambtenaren bespreken momenteel welke vorm de wetgeving zou kunnen aannemen en een raadpleging over een definitief gedetailleerd voorstel wordt verwacht.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

3 gedachten over “Italië: regering verplicht vaccinatie omwille van afwijzing vaccins door Italiaanse gezondheidswerkers

 • 3 april 2021 om 18:07
  Permalink

  Er is toch een resolutie 2361 in het Europees Parlement waar duidelijk in staat dat het niet verplicht is en als je er niet voor kiest er niet mag gediscrimineerd worden… Of is dat voor de schone schijn???

  Beantwoorden
  • 5 april 2021 om 18:07
   Permalink

   Ik dacht dat ook! Maar waarom komen die zorgpersoneel niet in opstaan? Ze doen een prachtige job en ze moeten er nog voor boeten … Ik vraag me af waar de klinieken personeel zou gaan halen zouden ze samen in staking gaan?? Want ook veel dokters willen zich niet laten vaccineren in de klinieken…

   Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 21:51
  Permalink

  Wat is er toch in vredesnaam aan de hand? Het is zo absurd wat er momenteel allemaal plaatsvindt. De hele wereld lijkt wel knettergek te zijn geworden terwijl de cijfers dit totaal niet rechtvaardigen. Dwang, vrijheidsbeperkingen, uitsluiten, zwart maken, discrimminatie, dreigen met….
  Welk groot plan steekt hier achter? De waanzin regeert.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.