Advocaat reageert op de Telefacts NU gaat undercover uitzending

Advocaat Michael Verstraeten reageert over hoe Telefacts hem afschildert in hun reportage. In hoe ver heeft de media financiële belangen bij de volledige corona crisis? Eerdere cijfers oa. op de Bill Gates Foundation website tonen aan dat dit niet gering is.

En dit terwijl in november 2020 nog 1 op 3 huisartsen tegen het vaccin waren. Hoeveel zou het cijfer zijn vandaag volgens u beste lezer? Heeft de propaganda gewerkt of zijn artsen kritischer geworden? Werken de dreigementen en intimidatie van de Orde der Geneesheren. Of is deze noodzakelijk om het debat steriel te houden?

Hoe geloofwaardig zijn de media nog?
Tot mijn niet geringe verbazing zie ik mijzelf verschijnen in een aflevering van Telefacts NU over vaccinaties.
Zonder onze toestemming en zelfs zonder ons weten, zijn daarvoor 2 filmpjes gebruikt. Eén filmpje over een campagne over beangstiging. En één filmpje over collaterale schade. Beide filmpjes hebben niets met vaccins te maken, en werden verknipt door VTM om te passen in hun programma waardoor zij een totaal verkeerd beeld scheppen.
Vlak voor deze filmpjes stelt de uitzending dat het geen probleem is dat mensen twijfelen over vaccins en kritisch zijn maar dat het een probleem wordt als er desinformatie en complottheorieën in het spel zijn. Er wordt gesproken over een samenzwering met de farmaceutische industrie. Waarna deze 2 fragmenten van de filmpjes worden vertoond.
De filmpjes hebben ook totaal niets toe maken met de farmaceutische industrie of welke “samenzweringen” daarover ook. Zelf heb ik nog nooit gesproken over een “samenzwering met de farmaceutische industrie.”
Nog het meest verwonderlijk is dat ik wordt opgevoerd als een tegenstander van de vaccinatie, en dat ben ik niet eens! Ik ben de vrijheid van de mensen om zich al dan niet te vaccineren. Mag het even? De Raad van Europe vindt dat ook, en de Belgische regering ook op dit ogenblik.
Natuurlijk heb ik kritiek op de de wetenschappelijke basis voor het succes van deze vaccins die dunnetjes is. Was het niet Van Gucht zelf die zei dat we de werking van de vaccins maar zullen kunnen zien als iedereen gevaccineerd is? Ik hoop ook dat er op lange termijn geen bijwerkingen zullen zijn en ik denk dat we daar nog niet zeker van kunnen zijn. Is dat zo verkeerd? Voor de rest heb ik mij met de technische discussies over het vaccin niet ingelaten. Ik ken daar niets van.
Moet ik daarom worden afgeschilderd als een complotdenker?
Ik heb VTM gevraagd mij onmiddellijk uit dit programma te schrappen.
Als de media filmpjes moeten verknippen die over een totaal ander onderwerp gaan om een schandaalsfeertje te creëren, dan ondermijnt dat volledig de geloofwaardigheid van hun programma.

Michael Verstraeten – https://www.facebook.com/michael.verstraeten.1/posts/10225452297921088

Telefacts NU gaat undercover: klein groepje artsen geeft bewust valse info over coronavaccins aan patiënten

Een klein groepje artsen geeft bewust foute informatie aan patiënten over de coronavaccins. Dat is donderdagavond om 21u50 te zien in de reportage van Telefacts NU. Het kleine groepje artsen gaat zelfs zo ver dat ze de patiënt een vals attest geven en bereid zijn het vaccin gewoon in de vuilbak te gooien in plaats van aan de patiënt te geven. 

https://www.hln.be/home/telefacts-nu-gaat-undercover-klein-groepje-artsen-geeft-bewust-valse-info-over-coronavaccins-aan-patienten~ab02ecbf/

Ook antivaxers bij huisartsen (Telefacts NU)

© Aangeboden door Belga

Hoewel een meerderheid van de Belgen zich wil laten inenten tegen het coronavirus, is er nog steeds een hardnekkige minderheid die zich verzet tegen de vaccins. Ook huisartsen, zo blijkt uit een reportage van Telefacts NU die morgen wordt uitgezonden. Het actualiteitenmagazine kon undercover vaststellen hoe een klein groepje huisartsen hun patiënten afraadt om zich te laten vaccineren. Sommige huisartsen boden hun patiënten zelfs spontaan aan om hun vaccinatie te vervalsen en valse attesten af te leveren.

Een grote rol in het overtuigen van twijfelaars is toebedeeld voor de huisartsen. Zij moeten twijfelende patiënten overhalen om zich te laten inenten. Maar niet alle huisartsen zijn de vaccins dus goedgezind.

Telefacts NU legt de meest gebruikte stellingen van de antivaxers voor aan viroloog Prof. dr. Pierre Van Damme.

De Orde van Geneesheren reageert ontzet op de beelden: “Dit is een kaakslag voor alle huisartsen die elke dag hun leven riskeren”, zegt Michel Deneyer, ondervoorzitter van de Orde van Geneesheren. “Wanneer dit wordt vastgesteld, zullen we deze artsen zwaar sanctioneren. Dat kunnen we u garanderen.”

Reporter Thomas Van Hemeledonck deed voor de reportage mee aan de testfase van het vaccin van Johnson & Johnson, dat hier in België geproduceerd wordt maar voorlopig nog niet is goedgekeurd.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/ook-antivaxers-bij-huisartsen-telefacts-nu/ar-BB1dzMAf?MSCC=1604479455&pfr=1

Een op de drie artsen wil zichzelf én patiënten niet laten vaccineren: ‘Slecht signaal naar bevolking’

Beeld Photo News

Meer dan een derde (37 procent) van de Belgische artsen wil zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus, blijkt uit een enquête van de Artsenkrant. En slechts 68 procent zou het vaccin aanbevelen aan hun patiënten, terwijl de regering voor de vaccinatiecampagne net op het advies van artsen rekent. ‘Er wacht de experts nog veel werk om artsen te informeren’, zegt Dirk Scheveneels van vakorganisatie BVAS. JORN LELONG26 november 2020, 6:01

“Matig enthousiast over het Covid-19-vaccin”, kopte de Artsenkrant naar aanleiding van haar enquête onder836 artsen. Daaruit blijkt dat slechts 68 procent van de respondenten zijn patiënten zou adviseren zich te laten inenten tegen Covid-19. Zestien procent twijfelt, en evenveel procent sluit het uit. Bovendien geeft 37 procent van de artsen aan dat ze zelf niet van plan zijn om zich te laten vaccineren of erover twijfelen. Terwijl artsen en zorgverleners net een van de eerste groepen zijn die gevaccineerd moeten worden.

“Twijfelaars heb je altijd, maar het grote aantal verbaast me wel”, zegt Dirk Scheveneels, huisarts in Antwerpen-Zuid en ondervoorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). Hij ziet de scepsis onder artsen vooral als een uiting van bezorgdheid. “Artsen willen boven alles de veiligheid van hun patiënten garanderen. Daarom willen ze eerst een precies beeld hebben van hoe de vaccins geproduceerd worden en hoe ze werken.” 

De scepsis tegenover het coronavaccin lijkt bij artsen een pak hoger te liggen dan bij andere vaccins. Negen op de tien artsen vinden vaccins in het algemeen betrouwbaar, evenveel raden hun patiënten aan zich te vaccineren tegen de griep. “De coronavaccins zijn natuurlijk nieuw. Misschien vrezen artsen dat ze te snel op de markt moeten komen en dus onvoldoende getest zijn. Zolang er geen wetenschappelijke studies verschenen zijn en de vaccins niet goedgekeurd zijn, is het begrijpelijk dat er nog onzekerheid heerst”, zegt Joris Moonens van Agentschap Zorg en Gezondheid. 

https://www.demorgen.be/nieuws/een-op-de-drie-artsen-wil-zichzelf-en-patienten-niet-laten-vaccineren-slecht-signaal-naar-bevolking~b43d40657/

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Advocaat reageert op de Telefacts NU gaat undercover uitzending

  • 13 februari 2021 om 11:14
    Permalink

    Respect voor advocaat Verstraeten! En daartegenover journalistiek geklungel. Zoveel medeplichtigen aan dit misdadig promoten van wat ze een vaccin noemen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.