Absolute waanzin: EMA keurt Pfizer-vaccin goed voor kinderen vanaf 12 jaar

Het coronavaccin van Pfizer is door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurd voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar. Het is nog niet bekend of dat betekent dat kinderen in Nederland de prik zullen krijgen. Het ministerie van Hugo de Jonge moet daar nog een beslissing over nemen.

Het vaccin was tot nu toe alleen goedgekeurd voor personen vanaf 16 jaar. Let wel: het gaat om een goedkeuring voor noodgebruik.

OMT-lid Karoly Illy zei dat kinderartsen willen dat kinderen vanaf 12 jaar ook gevaccineerd worden. “Niet omdat kinderen zo ziek worden, maar om zoveel mogelijk mensen in deze maatschappij te vaccineren, zodat zo min mogelijk mensen ziek kunnen worden en we zo snel mogelijk van het virus en de maatregelen af zijn.”

Moordenaars zijn onder ons

Mensen reageren ontgoocheld op het bericht. “Werkelijk álles wordt opgeofferd, ook het kostbaarste: onze kinderen,” schrijft huisarts Els van Veen. “En we doen het ‘voor een ander’. Dat farmaceuten hier geld mee verdienen snap ik. Ik begrijp niet dat wij dit toelaten.”

Oud-professor Kees van der Pijl voegt toe: “De moordenaars zijn onder ons en zullen niet stoppen tot wij breed verzet gaan organiseren.”

Wat een waanzin

“Als je gezonde kinderen zonder enige medische noodzaak een medische behandeling laat ondergaan, worden alle ethische grenzen overschreden. Ouders die dit überhaupt overwegen, zijn echt helemaal de weg kwijt,” stelt jurist Ghislen Nysten.

Twitteraar FFenn reageert: “Dit moet stoppen. Kinderen hebben geen vaccin nodig. Wat een waanzin.”

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.