98% van de Franse leraren zegt ‘neen’ tegen AstraZeneca: Massavaccinatiecentrum dat 55-plussers aanbiedt, wordt gedwongen te sluiten nadat slechts 58 van de 3.000 mensen zich hebben aangemeld.

  • Massavaccinatiecentrum in Nice is zaterdag om 9.00 uur geopend en biedt 4.000 AstraZeneca-prikken aan leerkrachten, politieagenten en ander risicopersoneel ouder dan 55 jaar
  • Maar het werd gedwongen om 13.00 uur te sluiten nadat slechts 58 mensen zich hadden aangemeld voor de jabs 
  • Er wordt gedacht dat 3.000 leraren in aanmerking kwamen voor de jabs, maar deze niet wilden nemen 
  • Lokale functionaris zei dat mensen ‘zich omdraaiden’ nadat ze hadden geleerd dat AstraZeneca was 

Franse leraren in de stad Nice hebben de Covid-prik van AstraZeneca overweldigend afgewezen nadat slechts 58 van de mogelijke 3.000 zich hadden aangemeld om te worden gevaccineerd. 

De prikken werden dit weekend aangeboden in een massale vaccinatiecentrum in het Palais des Expositions in Nice, met 4.000 beschikbaar voor 55-plussers in risicovolle beroepen, wat betekent dat 3.000 leraren in aanmerking kwamen om deel te nemen.

Maar het centrum moest zaterdag na slechts vier uur sluiten vanwege een gebrek aan vraag met slechts 58 geregistreerde afspraken, en is vandaag niet heropend, ondanks dat het volgens de planning was om dit te doen.

Dat betekent dat het opnamepercentage onder in aanmerking komende leraren slechts 2 procent bedroeg, waarbij een lokale functionaris de aarzeling over vaccins de schuld gaf als gevolg van paniekzaaierij rond de door de Britten veroorzaakte prik. 

Anne Frackowiak-Jacobs, subprefect van het nabijgelegen Grasse, zei dat mensen terug naar huis keerden toen ze hoorden dat ze AstraZeneca zouden krijgen.  Een massavaccinatiecentrum in het Palais des Expositions in Nice werd gisteren gedwongen te sluiten nadat slechts 58 mensen kwamen opdagen voor 4.000 beschikbare prikken+7

Een massavaccinatiecentrum in het Palais des Expositions in Nice werd gisteren gedwongen te sluiten nadat slechts 58 mensen kwamen opdagen voor 4.000 beschikbare prikkenHet Palais des Expositions opende zaterdag om 9 uur 's ochtends en moest het hele weekend jabs toedienen, maar sloot om 13 uur en zal op zondag niet heropenen wegens gebrek aan vraag+7

Het “Palais des Expositions” opende zaterdag om 9 uur ‘s ochtends en moest het hele weekend injecties toedienen, maar sloot om 13 uur en zal op zondag niet heropenen wegens gebrek aan vraag+7

Macron beschreef de AstraZeneca-prik eerder als ‘quasi-ineffectief’ bij oudere mensen en beperkte het gebruik ervan tot jongeren, voordat de gegevens een verband suggereerden met zeer zeldzame bloedstolsels bij jongeren, en in plaats daarvan alleen voor oudere mensen.

Dat heeft geleid tot ‘aarzeling over vaccins’ onder Fransen – al de grootste vaccinsceptici van Europa – met een enquête vorige maand waaruit bleek dat 61 procent van de mensen nu denkt dat de AstraZeneca-prik ‘onveilig’ is. 

Lokale functionarissen probeerden te beweren dat vaccins te laat waren geadverteerd en dat beperkingen op leeftijd en beroep ook verantwoordelijk waren voor het feit dat de afspraken niet werden gebruikt.

Maar mevrouw Frackowiak-Jacobs zei dat het feitelijk aantoont dat de Fransen ‘geen vertrouwen’ hebben in de door de Britten veroorzaakte prik, ondanks het feit dat de wereldgezondheidsautoriteiten en Europa’s eigen toezichthouder zeggen dat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de risico’s.  

Het vaccinatiecentrum in Nice wordt nu op maandag heropend en zal in plaats daarvan Pfizer en Moderna prikken aanbieden in de hoop meer belangstelling te wekken.

De AstraZeneca-jabs zullen in plaats daarvan naar een nabijgelegen brandweerkazerne worden gestuurd om te worden gebruikt door overheidsmedewerkers op de prioriteitenlijst, meldde Nice Martin .

De scènes van lege vaccinatiecentra speelden zich af in Nice, zelfs toen Frankrijk meldde dat toenemende Covid-gevallen met infecties bijna terugkwamen tot hun tweede golfpiek, ondanks een landelijke lockdown.

Zaterdag meldde het land nog eens 35.000 nieuwe gevallen, waarmee het totaal op 5,2 miljoen komt, en nog eens 189 doden.

Ambtenaren probeerden late advertenties en leeftijdsbeperkingen de schuld te geven van de desinteresse, maar een van hen zei dat mensen zich eigenlijk hadden ‘omgedraaid’ nadat ze hadden vernomen dat ze AstraZeneca zouden krijgen.

Uit enquêtes blijkt dat een meerderheid van de Fransen, al de grootste vaccinsceptici in Europa, nu van mening is dat het vaccin van AstraZeneca onveilig is vanwege bangmakerij onder leiding van Macron

Het dodental van Covid in Frankrijk staat nu op meer dan 100.000, een grimmige maatstaf die het donderdag heeft gepasseerd.  

Frankrijk zit momenteel vast en de heer Macron is ernstig bekritiseerd vanwege de traagheid van de introductie van vaccins in vergelijking met buurlanden, waaronder het VK.

Ongeveer 12 miljoen mensen hebben tot dusver in Frankrijk ten minste een eerste dosis vaccin tegen het Coronavirus gekregen, of 18,4 procent van de bevolking.

Dit in vergelijking met ongeveer 4,5 miljoen mensen, of 6,6 procent van de Franse bevolking, die een tweede dosis hebben gekregen.

Desondanks worden duizenden doses van de Anglo-Zweeds ontwikkelde Oxford AstraZeneca verspild na paniek veroorzaakt door president Macron.

Politieke tegenstanders suggereerden dat de notoir anti-Brexit-president de veiligheid en effectiviteit ervan gedeeltelijk in twijfel had getrokken om het VK aan te vallen.

Natacha Bouchart, de burgemeester van Calais, is een van degenen die hebben verwezen naar een

‘paniekgolf’ gecreëerd door de heer Macron, zeggende: ‘Er moet echt een nationale campagne komen om uit te leggen dat dit vaccin niet meer negatieve gevolgen heeft dan die van Pfizer of Moderna.’

De heer Macron kondigde aan dat het gebruik van AstraZeneca vorige maand ‘uit voorzorg’ werd opgeschort.

Aanvankelijk zei hij dat het gevaarlijk was voor mensen ouder dan 65, en vervolgens herzag hij dit om te zeggen dat mensen onder de 55 het zouden moeten vermijden.

Dit was rond de tijd dat de eigen premier van de heer Macron, Jean Castex, een AstraZeneca-prik kreeg.

Bron: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9484107/France-Covid-Mass-vaccination-centre-forced-close-lack-demand.html

Vertaald door Google Translate

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.