8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld

Gisteren werd in Barneveld de tweede verbindingsmars van Police for Freedom Nederland gehouden. De mars was in eerste instantie aangemeld in Nijmegen, maar werd verboden. Vele duizenden betogers verzamelden zich na een puzzeltocht rond 12.00 uur bij kasteel De Schaffelaar in Barneveld.

Burgemeester Jan Luteijn van de Gelderse gemeente kondigde een noodbevel af. Ter hoogte van de spoorwegovergang tussen de Van Zuijlen van Nieveltlaan en de Burgemeester Kuntzelaan was de ME opgesteld om de demonstranten bij het winkelcentrum vandaan te houden. De betogers wisten door de linie te breken en vervolgden hun weg.

Veteranen als stewards leidden alles in prima banen

De autoriteiten probeerden de mars uit alle macht tegen te houden omdat er ook politieagenten, militairen, veteranen, marechaussees, artsen, verpleegkundigen, ambulancebroeders, psychologen en docenten meeliepen. Als het grote publiek tot de ontdekking komt dat ook deze mensen tegen de coronamaatregelen zijn, zal dat een grote impact hebben op het vertrouwen in het overheidsbeleid. De autoriteiten willen bovendien niet dat mensen zich verenigen omdat zij weten hoe krachtig een gelijkgestemde massa is.

Onder andere theatermaker George van Houts liep mee in de mars. “Ik heb de hele stoet gefilmd, er tegenin lopend. De film duurt 10 minuten. Ik schat 6000 à 8000 wandelaars. Prachtig! Veteranen als stewards leidden alles in prima banen,” zegt hij.

“De Barneveldse politie schrok zich een hoedje en binnen een half uur waren er vijf ME-busjes, tientallen politiewagens en een heuse politiehelikopter. Dat was nergens voor nodig.”

Omroep Ongehoord Nederland maakte onderstaande beelden:

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.