80% van de coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen was gevaccineerd.

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Van de coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen was de afgelopen maanden 80% gevaccineerd. Ruim de helft van de coronapatiënten had één of twee boosterprikken gehaald.

Drie tot vier keer geprikt en toch in het ziekenhuis belanden

Het overgrote deel van de coronapatiënten was drie of vier keer geprikt. Dat blijkt uit een rapport van het RIVM dat betrekking heeft op de periode van 15 maart tot 26 juli 2022.

In die periode zijn er ongeveer 10.000 coronapatiënten in het ziekenhuis beland. Een ruime meerderheid daarvan had een booster- of herhaalprik gekregen.

Data-analist Daniël van der Tuin, die het rapport heeft bestudeerd, concludeert dat de vaccins weinig tot geen voordeel bieden voor de totale bevolking. Hij wijst erop dat het RIVM in het rapport geen rekening houdt met overlijdens door de vaccins.

Overledenen kunnen niet meer in het ziekenhuis belanden en worden meegeteld als coronapatiënt. Dat terwijl bij het Lareb al ruim 700 sterfgevallen na coronavaccinatie zijn gemeld. Bovendien wordt een groot deel van de patiënten opgenomen mét corona, niet dóór corona.

Slechts 44 procent van de recente coronapatiënten werd opgenomen vanwege het coronavirus.

VLAANDEREN

In Vlaanderen zien we vergelijkbare percentages. Van de 361 ziekenhuisopnames in Vlaanderen die de afgelopen twee weken zijn geregistreerd, was 96 procent gevaccineerd.

84% was drie of vier keer gevaccineerd, 12 procent twee keer.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “80% van de coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen was gevaccineerd.

  • 10 oktober 2022 om 12:17
    Permalink

    Link naar het rapport werkt niet. Als ik de link kopieer en plak in een nieuw browser venster werkt hij wel.
    Dit kan allerlei oorzaken hebben maar is ms de moeite van het onderzoeken waard. 1 van de oorzaken zou kunnen zijn dat als de server van de RIVM ziet dat de bezoeker van artsenvoorvrijheid.be af komt, dat ze dan de verbinding weigeren. ALS dat de oorzaak inderdaad is, zou dat schandalig zijn en zijn eigen nieuws artikel waard.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 + negentien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.