7 sterven in Spaans verzorgingstehuis na het krijgen van Pfizer Covid-19-prik, terwijl ALLE bewoners positief testen op virus, tweede dosis moet nog komen

Alle 78 bewoners van een verpleeghuis in centraal Spanje zijn positief getest op Covid-19 nadat ze hun eerste dosis van het Pfizer-BioNTech-vaccin hadden gekregen, en ten minste zeven mensen zijn overleden, bevestigde het personeel op maandag.

De meeste van degenen die aan het virus zijn bezweken, hadden bestaande aandoeningen, volgens het Spaanse persbureau EFE , terwijl vier bewoners momenteel in het ziekenhuis zijn opgenomen en 12 medewerkers ook zijn besmet.

De enorme uitbraak vindt plaats in de Lagartera Residence voor ouderen in de omgeving van Toledo, ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid.

De 33 personeelsleden van het tehuis moeten nu een negatieve PCR-test voorleggen voordat ze aan het werk gaan, en een woordvoerder zei dat er “te allen tijde” gezondheidsmaatregelen zijn getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

“Op 13 januari werden alle bewoners, inclusief het verpleeghuispersoneel, ingeënt met de eerste dosis van het Pfizer-vaccin, en na zes dagen begonnen de eerste symptomen bij tien van de bewoners te verschijnen” , zeiden ze in een verklaring.

Sommige personeelsleden begonnen vijf dagen na de inenting ziek te worden van het virus.

Op 21 januari keurde het management het besluit goed om alle bewoners van het huis te testen en ze in quarantaine te plaatsen in hun kamers, waarbij gezinnen op de hoogte werden gebracht van de verhuizing.

Uit de testresultaten, op 25 januari, bleek dat alle bewoners het virus hadden opgelopen op één na, die later ook positief testte.

In december beval het Spaanse Hooggerechtshof een onderzoek naar sterfgevallen in verpleeghuizen, die een verontrustend kenmerk waren van de vroege pandemie, die 69 procent uitmaakte van alle Covid-19-dodelijke slachtoffers tussen 6 april en 20 juni.

De volgende doses van het vaccin zullen op 3 februari thuis worden toegediend en de volgende ronde van PCR-tests zal op 5 februari worden uitgevoerd.De Lagartera-residentie voor ouderen hield vol dat de huidige uitbraak de eerste van de pandemie was, die virusvrij was gebleven tijdens de eerste twee infectiegolven.

In heel Spanje zijn bijna 1,5 miljoen mensen geïnjecteerd met het Pfizer- of Moderna-vaccin.

Meer dan 58.000 mensen zijn overleden aan Covid-19 in Spanje en het land heeft in totaal meer dan 2,7 miljoen gevallen van het virus geregistreerd.

Bron: https://www.rt.com/news/514303-deaths-pfizer-vaccine-covid-spain

Vertaald door Google Translate

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.