5 redenen waarom Johnson & Johnson een zeer slechte maand heeft

Bezorgdheid over bijwerkingen, bloedstolsels, meldingen van baanbrekende COVID-gevallen bij gevaccineerde mensen, vaccinbesmetting en controle over de beloning van de CEO hebben de uitrol van het COVID-vaccin van het bedrijf geplaagd.

Het is een hobbelige rit geweest voor de introductie van het COVID-vaccin van Johnson & Johnson (J&J).

Het is een hobbelige rit geweest voor de introductie van het COVID-vaccin van Johnson & Johnson (J&J).

Aan het begin van de maand moest de vaccinfabrikant 15 miljoen doses van zijn vaccin weggooien nadat ze waren besmet met AstraZeneca- vacciningrediënten in een niet-goedgekeurde fabriek. De tegenslag droeg bij aan de aankondiging van vorige week dat het bedrijf zijn belofte van 24 miljoen extra doses van zijn eenmalige vaccin tegen eind april niet zal kunnen waarmaken.Vraag het Congres om de oorsprong van COVID te onderzoeken – onderneem actie

Dat waren niet de enige negatieve krantenkoppen. Vorige week moesten J & J- vaccinlocaties in vier staten worden gesloten na meldingen van bijwerkingen. Er waren ook meerdere meldingen van COVID- doorbraakgevallen bij mensen die het vaccin kregen dat op de markt werd gebracht onder haar dochteronderneming Janssen.

J&J is op de hoogte van onderzoeken door Europese en Amerikaanse toezichthouders naar meldingen van bloedstolsels bij personen die het vaccin hebben gekregen.

En vandaag kreeg het bedrijf te maken met meer terugslag van investeerders nadat de CEO een loonsverhoging van 17% had gekregen, terwijl miljarden worden uitbetaald voor de rol van het bedrijf in de opioïde-epidemie van het land.

Hier is een overzicht van de vijf redenen waarom J&J een zeer slechte maand heeft:

1. Vaccinatiesites in vier staten gesloten nadat meer dan 45 mensen last hadden van bijwerkingen.

Een vaccinatielocatie in Colorado, drie locaties in North Carolina, een in Georgia en een in Iowa zijn vorige week gesloten nadat meer dan 45 mensen nadelige reacties op het J & J-schot hadden gehad.

De operaties werden donderdag hervat, maar de provincie vereist nu dat mensen 30 minuten blijven in plaats van 15 minuten na hun afspraak om te worden gecontroleerd, meldde KCCI News .

2. Meldingen van COVID bij mensen die volledig zijn gevaccineerd met het vaccin van J & J blijven toenemen.

Een man uit New Jersey is in het ziekenhuis en vecht voor zijn leven nadat hij volledig is ingeënt tegen COVID, meldde ABC7 NY . Een vrouw meldde dat zij en haar man op 6 maart het vaccin van J & J hadden gekregen, maar op 1 april positief waren getest op COVID. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en wordt ook behandeld voor longontsteking.

Volgens de CDC was het vaccin van J & J 66,3% effectief in klinische onderzoeken, waarbij mensen de meeste bescherming hadden twee weken na ontvangst van de injectie. Gegevens uit klinische onderzoeken gaven ook aan dat het vaccin zeer effectief was in het voorkomen van ziekenhuisopname bij degenen die ziek werden, aldus het bedrijf.

Zoals The Defender op 31 maart meldde , is een toenemend aantal “doorbraakgevallen” van COVID bij volledig gevaccineerde mensen (inclusief mensen die zijn gevaccineerd met Pfizer-, Moderna- en J&J-vaccins) gemeld in Washington, Florida, South Carolina, Texas, New York, Californië. en Minnesota. Onder de gevallen waren enkele mensen die in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, waaronder ten minste drie die stierven.

3. Amerikaanse en Europese toezichthouders onderzoeken gevallen van bloedstolsels bij mensen die het vaccin van J & J hebben gekregen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) onderzoekt zeldzame bloedstolsels bij mensen die het J & J-vaccin hebben gekregen, meldde Fierce Pharma vandaag .

Het nieuws kwam nadat de Europese drugsregulateur vrijdag zei dat het rapporten van bloedstolsels bij mensen die J & J’s COVID-vaccin hebben gekregen, herziet, meldde Reuters .

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zei dat er drie ernstige gevallen van stolling en lage bloedplaatjes zijn opgetreden in de VS tijdens de introductie van het J & J-vaccin, en dat één persoon stierf aan een stollingsstoornis die tijdens een klinische proef werd gemeld.

Op 7 april bevestigde de EMA een “mogelijk verband” tussen het COVID-vaccin van AstraZeneca en bloedstolsels. Net als AstraZeneca gebruikt J&J een gemodificeerde adenovirusvector in tegenstelling tot de mRNA-technologie die wordt gebruikt in de COVID-vaccins van Moderna en Pfizer .

J&J zei dat het op de hoogte was van de meldingen van zeldzame bloedstolsels bij personen die het COVID-vaccin kregen en samenwerkte met toezichthouders om de gegevens te beoordelen en relevante informatie te verstrekken. Het bedrijf merkte ook op dat er geen oorzakelijk verband was tussen deze “zeldzame gebeurtenissen en het Janssen COVID-19-vaccin”, in een verklaring aan Reuters .

4. De J & J-vaccinproductie daalde met 85% nadat 15 miljoen doses waren besmet met AstraZeneca-ingrediënten.

ABC News meldde dat de VS een daling van 85% in de beschikbaarheid van J & J’s COVID-vaccin zal ervaren, en het is onwaarschijnlijk dat er een gestage output van de vaccinproducent zal zijn totdat het bedrijf productieproblemen oplost in een faciliteit in Baltimore, Maryland, volgens federale functionarissen en gegevens. .

Zoals The Defender op 1 april meldde , mislukten 15 miljoen doses J & J’s COVID-vaccin kwaliteitscontrole nadat werknemers in een fabriek van Emergent BioSolutions – een productiepartner met J&J en AstraZeneca, wiens vaccin nog moet worden goedgekeurd voor gebruik in de VS – besmet waren. met AstraZeneca- ingrediënten.

De verwarring dwong regelgevers om de autorisatie van de productielijnen van de fabriek uit te stellen en leidde tot een onderzoek door de FDA.

De COVID-vaccins van AstraZeneca en J & J maken gebruik van dezelfde technologie die gebruikmaakt van een versie van een virus – bekend als een vector – dat wordt overgedragen naar cellen om een ​​eiwit te maken dat vervolgens het immuunsysteem stimuleert om antilichamen te produceren. De vectoren van J & J en AstraZeneca zijn echter biologisch verschillend en niet uitwisselbaar.

Uit gegevens verkregen via de Freedom of Information Act door de Associated Press bleek dat Emergent herhaaldelijk door de FDA is aangehaald vanwege problemen zoals slecht opgeleide werknemers, gebarsten flesjes en schimmel rond een van haar faciliteiten

Volgens The Washington Post gaf de regering van Biden J&J na het incident de controle over de productie bij de Emergent BioSolutions. Jeff Zients, de coronaviruscoördinator van het Witte Huis, vertelde vrijdag aan verslaggevers dat J&J nog steeds bezig is met het aanpakken van problemen met Emergent Biosolutions, maar verwacht dat de fabriek wordt gecertificeerd door de FDA.

5. Critici nemen aanvallen op J&J vanwege het salarispakket van de CEO van $ 30 miljoen, terwijl het bedrijf miljarden betaalt voor zijn rol in de opioïde-epidemie.

Proxy-adviseur Glass Lewis raadde investeerders aan om het beloningspakket van bijna $ 30 miljoen voor J&J Chief Executive Officer Alex Gorsky af te wijzen, met het argument dat het gezondheidszorgbedrijf zijn topmanagers beschermt tegen de juridische kosten van slechte zakelijke beslissingen, meldde Reuters .

J&J trekt de aandacht van investeerders omdat het bij de berekening van de toekenning van aandelen aan zijn topmanagers kosten in verband met rechtszaken heeft uitgesloten , waaronder $ 4 miljard verbonden aan de rol van J & J in de opioïde-epidemie van het land en schade gerelateerd aan asbest in zijn talkpoeder dat kanker veroorzaakte.

Gorsky’s beloning , die in 2020 in totaal $ 29,6 miljoen bedroeg, was 17% hoger dan het voorgaande jaar – 365 keer het gemiddelde jaarlijkse werknemersloon van het bedrijf van $ 81.000, volgens schattingen van International Shareholder Services (ISS) .

Institutional Shareholder Services (ISS) sloot zich aan bij rivaliserend adviesbureau Lewis en beval J & J-investeerders aan om Gorsky’s compensatieovereenkomst af te wijzen. ISS zei dat de corporate governance van J&J slecht was, waardoor het een 7-rating kreeg op een schaal van 1-10, waarbij 10 het slechtste is. Wat compensatie betreft, gaf ISS J&J een score van 9, meldde CBS News .

“Naar onze mening beschermen de aanpassingen met betrekking tot goed gedocumenteerde juridische acties in wezen de compensatie van leidinggevenden tegen de schadelijke gevolgen van hun beslissingen voor het bedrijf”, zei Lewis.

Gorsky werd CEO in 2012 en stond aan het roer van J&J tijdens de opioïdencrisis die volgens de CDC tussen 1999 en 2018 bijna 450.000 levens eiste in de VS. In 2019 stierven 50.000 mensen in de VS aan opioïde-gerelateerde overdoses, volgens aan de National Institutes of Health .

“Ik denk dat [Gorsky’s] loon buitensporig was”, zegt Rosanna Landis Weaver, die de beloning van bestuurders analyseert bij As You Sow , een non-profitorganisatie die belangenbehartiging van aandeelhouders op het gebied van ongelijkheid, het milieu en andere kwesties bevordert.

“Je moet eenmalige gebeurtenissen op dezelfde manier behandelen, of ze nu positief of negatief zijn,” zei ze. “Hij zal krediet willen krijgen voor de buitengewoon goede dingen die gebeuren, zoals het ontwikkelen van een COVID-19-vaccin, maar dat betekent dat hij ook een boete moet krijgen voor de buitengewoon slechte dingen die gebeuren.”

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.