Die vierde golf wil maar niet op gang komen, dus moet er ingezet worden op… ‘besmettingen’

Het lijkt wel alsof er een grote zucht over ons landje trekt… de mondmaskers mogen uit. Hoorde vandaag iemand zeggen: “Ziede wel, we gaan terug naar het oude normaal door de vaccins.”

Sam Brokken kijkt vooruit

Vermits wetenschappelijk nu meer en meer blijkt dat vaccins nog nauwelijks bijdragen wordt dit nogmaals bevestigd door een nieuwe preprint. Na 6 maanden vinden onderzoekers zeer beperkte, tot geen antistoffen meer na het toedienen van Pfizer. Een reden te meer om de prik er opnieuw bij iedereen in te duwen, vergeet de 4,4 miljard dosissen niet die nog op u wachten.

Ondertussen nog een ander artikel dewelke aantoont dat de prik de virale lading niet beperkt. De virale lading blijkt na infectie even hoog bij geprikten als niet-geprikten en ook geen verschil merkbaar tussen asymptomatische en symptomatische patiënten.

Voor dat uzelf in euforie uitbarst en ook roept: “ziede nu wel”… even gas terugnemen.

Vermits er 4,4 miljard dosissen moeten worden geprikt (voldoende om elke EU-onderdaan er zes te geven). Wetende dat het vernietigen van ongebruikte spuiten vele malen meer kost dan ze te produceren… voelt u hem al?

Neem daar nog eens bij dat al lang blijkt en steeds wordt herbevestigd dat de prikken maar een beperkte tijd helpen én dat nu ook blijkt dat het zelfs de virale lading niet kan verminderen… dan hebben alle regeringen alle tools in handen om dit in hun voordeel te buigen.

Waarom zien we dan nu versoepelingen doorheen gans de EU ontstaan? Wel, het corona-verhaal ligt volledig op zijn achterste. De Delta-variant is endemisch geworden, de mortaliteit ligt 65-70% lager dan bij de Alpha- en Bèta (zie voorgaande analyse op basis van de UK-cijfers).

Die vierde golf wil maar niet op gang komen, dus moet er ingezet worden op… ‘besmettingen’. Er is maar één manier om dat te faciliteren en dat is? Alles opengooien!

Een bevriend microbioloog zei me vorige week: “Geef het twee weken met een temperatuur onder de 10 graden en we zijn opnieuw vertrokken.” Als het klimatologisch wat mee zit zullen we eind oktober wel zo ver zijn. Dan massaal testen en de eerste stijging zal in november merkbaar zijn… en dan zullen veel maatregelen alweer kunnen ingevoerd worden.

Daartegen zijn de 65-plussers al gevaccineerd met de booster en kan men het opnieuw verkopen aan de lagere leeftijdscategorieën met als motto: “Geen derde spuit? Geen QR-code meer.”

Ook dit laatste kunnen ze op dit moment niet meer verantwoorden, de wetenschap heeft dat hele verhaal ondertussen onderuit gehaald. Daarvoor hebben ze nog tijd nodig om na te gaan hoe ze dat gaan opvangen… ah, wacht.

Wat las ik deze week op VRTNWS bij monde van de groten der aarde bij de VN: ‘het klimaat was prioriteit’, juist. Misschien kan die QR-code nog wel van pas komen.

Geniet van uw tijdelijke vrijheid. Met Kerstmis zullen de kaarten en de kalkoen vermoedelijk anders op tafel liggen.

Tekst: Sam Brokken

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Die vierde golf wil maar niet op gang komen, dus moet er ingezet worden op… ‘besmettingen’

 • 6 oktober 2021 om 12:09
  Permalink

  Dat de mortaliteit lager is komt door het vaccin. Dat is het enigste wat het vaccin doet, minder ziek en minder doden. Natuurlijk speelt de groeiende groep met natuurlijke immuniteit ook mee. dat die cijfers dalen lijkt me dus normaal.

  Onlangs beweerde men dat wie gevaccineerd is en daarna besmet wordt ook natuurlijke immuniteit opbouwt. Dat vind ik interessant, dan zou na het vaccineren iedereen blootgesteld moeten worden aan het virus. Via natuurlijke immuniteit kom je uit een epidemie. Dus vaccin verlaagt kans op overlijden in combinatie met besmet worden is dan de snelste manier op terug normaal te doen. Maar men heeft de gevaccineerden afgeschermd en nu is het vaccin uitgewerkt.
  Net zoals in Israël zullen we op een hoog plateau besmettingen blijven.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + negen =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.