Triest record met dodental na vaccinatie: nooit eerder zoveel!

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft dit jaar een triest record gevestigd. Nooit eerder in de geschiedenis van de medicijnwaakhond zijn er zoveel meldingen van ernstige bijwerkingen en sterfgevallen na vaccinatie binnengekomen. In maart explodeerden de cijfers, schrijft Christoph Uhlmann voor internetkrant Wochenblick.

Dodenaantal explodeert

Sinds de derde week van 2021 is het aantal gemelde bijwerkingen en sterfgevallen na vaccinatie sterk gestegen. Tussen 13 maart en 3 april explodeerde het aantal sterfgevallen. Tot 13 maart waren er in totaal 3964 overlijdens gemeld en op 3 april, enkele weken later, waren dat er al 5993.

Na toediening van het AstraZeneca-vaccin zijn 967 sterfgevallen gemeld. Er overleden 1475 mensen na het Moderna-vaccin. Tot slot zijn 3529 mensen gestorven na de Pfizer-prik.

Niet alle gevallen gemeld

Bij de Europese database van rapporten over vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen (EudraVigilance) van de EMA zijn inmiddels 272.644 gevallen van bijwerkingen van deze coronavaccinaties gemeld.

Op de website van het medische tijdschrift The BMJ wordt bovendien geopperd dat mogelijk niet alle gevallen worden gemeld. Veel mensen krijgen na de prik last van hoge koorts, rillingen en zelfs hallucinaties.

In onderstaande grafieken wordt onderscheid gemaakt tussen EEA (Europa) en non-EEA (buiten Europa).vaccinatie

Aantal gevallen van bijwerkingen na AstraZeneca-vaccin (www.adrreports.eu)vaccinatie

Aantal gevallen van bijwerkingen na Pfizer-vaccin (www.adrreports.eu)vaccinatie

Aantal gevallen van bijwerkingen na Moderna-vaccin (www.adrreports.eu)

[Wochenblick]

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.