Getuigenis Dr. Vanden Berghe: Wie ziet niet wat wij zien?

Wanneer je de algemene sterftecijfers van België bekijkt zie je dat er nu de laatste maanden per dag veel minder mensen sterven dan gemiddeld de laatste 10 jaren.

In januari 2017 en maart 2018 was deze sterfte véle malen hoger, en toch geraakte dit opgelost zonder lockdown en zonder verplichte smetvreesmaatregelen. Nochtans was toen de Belgische bevolking kleiner en de hospitaalbedden capaciteit groter dan vandaag.

Volg zelf de cijfers op STATBEL, onder ‘visualisaties, mortaliteit’:
https://statbel.fgov.be/nl/over-statbel/wat-doen-we/visualisaties/mortaliteit

Bij de eerste tabel moet je de tijdslijn naar links verschuiven tot op 07-03-2020 (laatste wekelijkse aanpassing). Overal waar je met de cursor op gaat staan krijg je de exacte datum, jaar en cijfers. De donker groene lijn toont de sterfte van 2021, de licht groene die van 2017 en de licht blauwe die van 2018 (zie screenshot hieronder).

In de voorlaatste tabel toont de zwarte lijn de gemiddelde sterfte van de laatste 10 jaren, de oranje lijn de huidige sterfte en de rode lijn het aantal Covid doden. De oranje lijn zit tot 14 dagen geleden erg duidelijk onder de zwarte (zie screenshot). Op datum van 7 maart 2021 zie je 256 doden waarvan 19 met een positieve Covid test, terwijl het gemiddelde van de laatste 10 jaren 345 doden per dag bedroeg.

Zijn dit eigenlijk wel voldoende redenen om ons land verder op slot te zetten of om de smetvreesmaatregelen alsmaar verder te verstrengen, nu zelfs meer naar onze jonge kinderen toe?

Met de beste groeten,
Dr. Fons Vanden Berghe
Gepensioneerd huisarts

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.