Getuigenis Karin Keutgens: Brief aan orde/Schorsing Dr. Denis

Op 12/02 schreef ik onderstaande brief aan de orde naar aanleiding van de schorsing van Dr. Johan Denis. Ondertussen heb ik vernomen dat de niet-reguliere artsen systematisch “gecontroleerd” worden. In welk vakje van het fascisme zijn we beland?

Van de orde heb ik tot vandaag geen antwoord gekregen…

Betreft: Schorsing Dr. Johan Denis/januari 2021

Geachte mevrouwen en heren artsen,

Met dit schrijven wil ik u laten weten hoe schandalig ik het vind dat een arts, die op een gezonde manier mensen helpt genezen, door uw orde geschorst wordt. Zo’n schorsing is tevens misdadig, omdat u zo voorkomt dat artsen die nog wél begaan zijn met de gezondheid van hun patiënten hun beroep op democratische wijze naast dat van hun collega’s mogen uitoefenen.

Ikzelf ben in verschillende fases van mijn leven als patiënt goed geholpen geweest door Dr. Johan Denis. Deze arts voert zijn beroep in alle eer en geweten uit, zorgt voor een patiënt-gerichte aanpak, luistert naar de mens die over hem zit en helpt die op een gezonde manier verder. Ik heb bij deze arts nog nooit het gevoel gehad dat ik niet geholpen was, dat ik met de verkeerde medicatie naar huis kwam of dat wat hij me voorlegde onlogisch of onbegrijpelijk was. Deze arts is klassiek geschoold maar heeft zich in tal van neven-domeinen in de geneeskunde onderlegd en hij past alle door hem verworven kennis op holistische wijze toe op de mens die voor hem zit. Hij doet dat bovendien op een niet dominante en niet-invasieve wijze. Hij doet ook geen enkele moeite om een patiënt op een of andere manier aan zich te binden.

Ik ben niet zomaar terecht gekomen bij een arts als Dr. Denis. U raadt het toch wel zelf: ik ben bij hem terecht gekomen nadat ik op het pad van de reguliere geneeskunde continu van de ene afschuwelijke diagnose naar de andere werd geleid en nog erger, van de ene afschuwelijke behandeling naar de andere. Bij de voorgestelde behandelingen mag daar gerust het woord “onlogisch” bij. Gelukkig heb ik geen enkele van al deze voorgestelde behandelingen laten uitvoeren en bleken ze, achteraf bekeken, ook allemaal onnodig. Kortom, ik kan u verzekeren dat er in de reguliere geneeskunde minstens evenveel “kwakzalvers” zijn dan in de niet-reguliere, zoals die er trouwens in elk beroep zijn. “Kwakzalver” is een woord dat u waarschijnlijk niet graag hoort. Ik ook niet. Het is vandaag niet gemakkelijk om als patiënt een goed en ernstig arts te vinden (maar gelukkig zijn ze er – ook dat mag gezegd – nog wel). En wat goed is, is niet altijd met ratio te vatten. Nochtans heb ik zelf ook een wetenschappelijke opleiding genoten.

Een goed wetenschapper kent echter de grenzen van zijn vakgebied en legt de normen ervan niet op aan een hele maatschappij en bij uitbreiding een hele wereld. Het handjevol virologen (onder wie er enkele wat te media-geil zijn) en jammer genoeg een massa artsen reguleren nu al bijna een jaar mijn en onze levens. Net zoals het virus infiltreren ze in ons systeem en leggen ons op dominante wijze een gezondheids- en maatschappijbeleid op dat op geen enkele wijze nog “gezond” kan genoemd worden, noch voor de artsen en het zorgpersoneel in kwestie noch voor eender welke andere burger. Over details kunnen we redetwisten, maar maatregelen zoals het dragen van een mondmasker, het stilleggen van onderwijs, het sluiten van horeca, het verplichten van bedrijven om hun medewerkers alles online te laten doen, burgers in isolatie duwen, fysieke ontmoetingen onmogelijk maken, kunst bannen, enz. zijn niet gezond. Daar komt dan nog bij dat het al dan niet naleven van de maatregelen ook nog eens gecontroleerd en geverbaliseerd wordt. Ook dat komt de gezondheid van de bevolking niet ten goede.

Ik lees in enkele van uw deontologische teksten dat corona zwaar ingehakt heeft op het artsenkorps en op de maatschappij. Met alle respect voor de artsen die – u hebt gelijk – in de frontlinie staan, maar hebt u er dan geen enkel deontologisch probleem mee dat andere burgers al meer dan zes maanden hun beroep niet meer kunnen uitoefenen enkel en alleen om uw sector te ontlasten? En dat allemaal voor 0,18% doden! Dat is nog geen vijfde van een procent.

Wordt het niet hoog tijd dat de zorg de hand in eigen boezem steekt? Lagen de ziekenhuizen met name al niet vol voor er corona was? Als ik bij een reguliere arts kom, is hetgeen hij doet, nadat hij zijn jaarlijks of halfjaarlijks of driemaandelijks nummertje heeft opgevoerd, mij zeggen wanneer hij mij wil terugzien. Of hoe hij wil dat ik word opgevolgd. Of wanneer hij nog eens een plaat hier of een infuus daar of een punctie zus wil doen. Zo krijg je natuurlijk vaste klanten in ziekenhuizen. Met een uitermate preventief “gezondheids”-beleid zoals dat van vandaag, creëer je een extreme patiënt-afhankelijkheid en als gevolg daarvan angst. En angst is de beste voedingsbodem voor farma-afhankelijkheid en dus voor een vaccin, dat overigens in deze omstandigheden en dit sterftecijfer totaal overbodig is, daar heb ik geen arts voor nodig om dat te weten, en dat heeft Dr. Johan Denis mij ook niet verteld.

Gezond verstand hebben we allemaal, beste dokters, we zijn het enkel kwijtgespeeld doordat we al 200 jaar tussen streepjes denken.

Het meest contradictorische aan heel dit corona-verhaal is dat burgers en artsen die kritisch omgaan met de maatregelen net algemene gezondheid nastreven dat in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde die afhankelijkheid aan hun door de farma-industrie gecontroleerd systeem beoogt. Net vandaag is er nood aan artsen die zwakke patiënten, die zulks niet voor zichzelf kunnen uitmaken, gericht en volledig informeren over hoe zij zich in een crisis als deze het best beschermen. Dat lijkt me niet met een mondmasker te zijn en al zeker niet met een vaccin. Wat nu gebeurt, maakt mensen massaal ziek. De fysieke schok van het psychische effect zal nog komen, dus u hoeft voor het voortbestaan van uw sector niet meteen te vrezen.

Het ontgaat u wellicht niet dat de empathie van de burger voor de zorgsector er niet groter op geworden is. Wij zijn allemaal moe, net als u. Ikzelf sta alvast niet meer te applaudisseren voor een sector die aan de ene kant als helden in marspakjes een paar levens redt maar aan de andere kant van het communicerende vat genadeloos een veel grotere en vooral niet meer te overziene ravage aanricht. En eentje die totaal niet meer in verhouding staat tot de initiële impact van het virus zelf.

Hoe komt het toch dat zoveel wijze mensen, zoals u, artsen, hun gezond verstand zijn kwijt geraakt?

Tot slot wil ik u verzekeren dat Dr. Johan Denis mij niet heeft gecontacteerd. Ik schrijf deze brief uit eigen initiatief. Ik was verbolgen toen ik hoorde tot wat mensen – in casu collega’s zelf van deze arts – vandaag in staat zijn. Daarenboven vernam ik dat vrienden-patiënten in behandeling bij bepaalde artsen (dus ook collega’s van u) politiebezoek kregen waarbij de politie-beambten hen bevroegen over hun desbetreffende artsen. Politie! Wat heeft politie met gezondheid te maken? Weet u het?

Een jaar geleden leefden we nog in een democratie (zij het dan een schijndemocratie). Vandaag in een dictatuur. Kent u de dictator? Denk eens na. Juist. Dat het al lang niet meer over gezondheid gaat, moge toch wel duidelijk zijn.

Ik zou het appreciëren indien ik van u een antwoord op dit schrijven zou mogen krijgen.

Met welgemeende groet,

Karin Keutgens

12/02/2021

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis Karin Keutgens: Brief aan orde/Schorsing Dr. Denis

 • 1 maart 2021 om 18:50
  Permalink

  Wat een krachtige brief! Goed geschreven en inhoudelijk ook. Zeer goed dat mensen als u hun nek uitsteken, uit de rij van de kuddedieren lopen, tegen de stroom in, het masker afzetten om hun gezicht, een terecht boos gezicht, te laten zien. Ik ben er zeker van dat het u zelf opluchting gaf. Wat het bij de ander doet, de orde, daar krijgen we geen lucht van. We moeten meer van ons laten horen. Ik schrijf vanavond nog een brief naar de ombudsman van de nmbs, want het mondmasker is verplicht terwijl het openbaar vervoer van iedereen is. En ik heb vandaag op m’n mondmaskerloze wandeling door Brussel een zelf gemaakt liedje gezongen voor de passanten. Het ging als volgt: I don’t want to hide my face, it’s my identity, my expression. I want to show my face, my lovely face and my angry face..

  Beantwoorden
 • 2 maart 2021 om 08:49
  Permalink

  Schitterende brief, Karin, ik had het niet beter kunnen verwoorden.
  Ik ben benieuwd naar het resultaat, want deze Corona- en vaccinonzin met stoppen !!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.