Moderna CEO zegt dat de wereld ‘voor altijd’ met Covid zal moeten leven

  • Stephane Bancel, CEO van Covid-19 vaccinproducent Moderna, waarschuwde woensdag dat het virus “voor altijd” zal bestaan.
  • Ambtenaren van de volksgezondheid en deskundigen op het gebied van infectieziekten hebben gezegd dat de kans groot is dat Covid-19 een endemische ziekte zal worden, wat betekent dat het te allen tijde aanwezig zal zijn, hoewel waarschijnlijk op lagere niveaus dan het nu is.
  • “SARS-CoV-2 gaat niet weg”, zei Bancel tijdens een paneldiscussie op de JPMorgan Healthcare Conference.
Moderna CEO Stephane Bancel
Moderna CEO Stephane BancelSteven Ferdman | Getty-afbeeldingen
warning
OPGELET ! DIT IS EEN AUTOMATISCHE VERTALING !

De CEO van Covid-19 vaccinmaker Moderna waarschuwde woensdag dat het coronavirus dat de wereldeconomieën tot stilstand heeft gebracht en de overweldigde ziekenhuizen “voor altijd” zal blijven bestaan.

Ambtenaren van de volksgezondheid en deskundigen op het gebied van infectieziekten hebben gezegd dat de kans groot is dat Covid-19 een endemische ziekte zal worden, wat betekent dat het te allen tijde aanwezig zal zijn in gemeenschappen, hoewel waarschijnlijk op lagere niveaus dan het nu is.

Moderna CEO Stephane Bancel leek woensdag het ermee eens te zijn dat Covid-19 endemisch zal worden en zei: “SARS-CoV-2 gaat niet weg.”

“We zullen voor altijd met dit virus leven, denken we,” zei hij tijdens een paneldiscussie op de JPMorgan  Healthcare Conference.

Gezondheidsfunctionarissen zullen continu moeten uitkijken naar nieuwe varianten van het virus, zodat wetenschappers vaccins kunnen produceren om ze te bestrijden, zei hij. Onderzoekers in Ohio zeiden woensdag dat ze twee nieuwe varianten hebben ontdekt die waarschijnlijk afkomstig zijn uit de VS en dat een van hen al snel de dominante soort werd in Columbus, Ohio, over een periode van drie weken eind december en begin januari.WATCH NOWVIDEO 05:05Voormalig FDA-chef Scott Gottlieb over de uitrol van vaccins in New Jersey en meer

Pfizer-onderzoekers zeiden dat het met BioNTech ontwikkelde vaccin effectief bleek te zijn tegen een belangrijke mutatie in de Britse stam en tegen  een variant die in Zuid-Afrika wordt aangetroffen .

Het vaccin van Moderna  is goedgekeurd  door de Food and Drug Administration voor gebruik bij Amerikanen van 18 jaar en ouder. Bij kinderen , van wie het immuunsysteem anders op vaccins kan reageren dan bij volwassenen, moeten nog aanvullende onderzoeken worden uitgevoerd .

Amerikaanse functionarissen racen om doses van beide vaccins te verdelen , maar het zal waarschijnlijk maanden duren voordat de VS voldoende mensen kan vaccineren om kudde-immuniteit te bereiken, wat betekent dat het virus niet genoeg nieuwe gastheren zal hebben om zich te verspreiden. Toch zei Bancel woensdag dat hij verwacht dat de VS een van de eerste grote landen zal zijn die “voldoende bescherming” biedt tegen het virus.

Er zijn al vier coronavirussen die in de hele wereld endemisch zijn, maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn ze niet zo besmettelijk of dodelijk als Covid-19.

https://www.cnbc.com/2021/01/13/moderna-ceo-says-the-world-will-have-to-live-with-the-coronavirus-forever.html

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.