19-jarige in het ziekenhuis opgenomen op de IC-dagen na ontvangst van het tweede Pfizer-vaccin

Het is nog steeds niet met zekerheid bevestigd dat de ontsteking is ontstaan ​​als bijwerking van de vaccinatie
Een 19-jarige werd in het ziekenhuis met myocarditis – ontsteking van de hartspier – vijf dagen na het behalen van zijn tweede dosis van het coronavirus vaccin , Terem dringende medische kliniek maandag gemeld.

Volgens de kliniek is nog steeds niet bevestigd dat de ontsteking is ontstaan ​​als bijwerking van de vaccinatie. Volgens de Amerikaanse National Institutes of Health zijn er echter een aantal COVID-19-gerelateerde myocarditisgevallen gemeld.

“Het feit dat de symptomen begonnen onmiddellijk na de vaccinatie, wekt het vermoeden dat een immunologische reactie de ontsteking kan hebben veroorzaakt”, zei Dr. Abdulhadi Farojeh, medisch directeur van Terem.

De jongeman werd zondagavond in een Terem-centrum in Modi’in behandeld voordat hij voor verdere behandeling werd overgebracht naar het Shamir Medical Center in Tzrifin.

Vanaf het moment dat hij de tweede dosis had gekregen, had hij volgens Terem’s Dr. Badarnih Bahaa een versnelde hartslag ervaren, samen met kortademigheid en scherpe pijnen die langs zijn linkerarm uitstraalden.

Terem nam bloedonderzoeken die de hartontsteking aan het licht brachten.

Zonder behandeling kan myocarditis leiden tot hartritmestoornissen en zelfs de dood.De 19-jarige had voorafgaand aan het evenement geen onderliggende medische aandoeningen.
Volgens het ministerie van Volksgezondheid hebben de meeste mensen die worden gevaccineerd milde of geen bijwerkingen. Het ministerie deelde maandagavond een rapport dat slechts 6.575 gerapporteerde bijwerkingen liet zien van 2.768.200 mensen die op 27 januari een eerste dosis van het Pfizer-vaccin hadden gekregen, en slechts 3.592 meldden bijwerkingen van 1.377.827 mensen die een tweede dosis kregen.

“Benadrukt moet worden dat de meeste symptomen mild en vluchtig waren”, zei het ministerie.
(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.