18 jarige ondergaat 3 hersenoperaties na vaccinatie met het Johnson &Johnson vaccin

Een vrouw uit Nevada die het COVID-19 vaccin van Johnson & Johnson heeft gekregen, onderging drie hersenoperaties om bloedklonters te verwijderen die verband hielden met de vaccinatie.

Het Las Vegas Review-Journal meldde op basis van een woordvoerder van haar familie dat Emma Burkey (18 jaar) ongeveer een week nadat ze op 1 april de vaccinatie had gekregen, ziek werd.

Volgens de woordvoerder van de familie, Bret Johnson, kreeg Burkey beroertes, werd ze later in een coma gebracht en aan een beademingsapparaat gelegd. De 18-jarige is sindsdien echter verbeterd – zij het langzaam – en is nu wakker en van het beademingsapparaat af.

Ze heeft echter nog steeds een tracheostomie buisje nodig waardoor ze niet meer goed kan spreken. Haar familie zegt wel dat ze al enkele woorden kan uitspreken en met haar ogen kan knipperen om te communiceren.

“Ze verbetert langzaam,” vertelde Johnson aan het Las Vegas Review-Journal. “Het woord dat we gisteravond van haar ouders kregen was ‘langzaam, langzaam langzaam’.”

Vorige week vaardigde de Food and Drug Administration samen met de Centers for Disease Control and Prevention een aanbevolen pauze uit op het J&J COVID-19-vaccin, nadat zes gevallen van een zeldzame, ernstige bloedstolsel werden gemeld.

De gevallen die door de CDC-commissie zijn onderzocht, betreffen zes vrouwen tussen 18 en 48 jaar, bij wie zich binnen zes tot 13 dagen na de vaccinatie ernstige bijwerkingen voordeden. De meesten van hen hadden hoofdpijn, een van de vrouwen is overleden, terwijl een andere in kritieke toestand verkeert.

Een zevende geval is sindsdien aan het licht gekomen, hoewel in dit geval het probleem niet in de hersenen optrad zoals bij de andere zes.

Er zijn geen gevallen gemeld van het zeldzame maar ernstige stollingsprobleem cerebrale veneuze sinustrombose (CVST) met laag aantal bloedplaatjes in bijna 200 miljoen vaccinaties van Moderna en Pfizer.

“Als je het nationale nieuws volgt werd het vaccin van J&J in de wacht gezet vanwege deze zeldzame gevallen. Helaas is Emma hier de één op de miljoen,” leest een GoFundMe in de naam van de vrouw.

De CDC-commissie heeft geen advies uitgebracht over de vaccinatie, maar zal dat naar verwachting vrijdag doen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 17 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.