18 tieners uit Connecticut opgenomen in ziekenhuis voor hartproblemen na COVID-vaccins, Witte Huis blijft volhouden dat jonge mensen nog steeds de prik moeten krijgen

De moeder van de 17-jarige Gregory Hatton, bij wie binnen enkele dagen na zijn tweede dosis van het vaccin pericarditis werd vastgesteld, zei dat haar zoon “nu in wezen een hartaandoening heeft en het is angstaanjagend”.

Een week nadat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) aankondigden dat het onderzoek deed naar hartontsteking bij recent gevaccineerde jongvolwassenen, meldde Connecticut 18 nieuwe gevallen van hartproblemen bij tieners die een COVID-vaccin hadden gekregen.

Alle 18 gevallen leidden tot ziekenhuisopname – de overgrote meerderheid voor een paar dagen, meldde NBC Connecticut . De gevallen werden door vaccinleveranciers gerapporteerd aan het Connecticut Department of Public Health , zei Deirdre Gifford, waarnemend gezondheidscommissaris.

“Een persoon waarvan we op de hoogte zijn, ligt nog steeds in het ziekenhuis”, zei Guifford maandag. “De andere 17 zijn naar huis gestuurd en het gaat goed met ze.”

De eerste zaak bij Connecticut Children was de 17-jarige zoon van Rachel Hatton, Gregory.

‘Het is beangstigend’, zei Hatton . Haar zoon begon drie dagen na zijn tweede vaccinatiedosis te klagen over hevige pijn op de borst. Het verslechterde op de vierde dag en veroorzaakte rugpijn.

Na bloedonderzoek en een röntgenfoto stelden artsen bij Gregory pericarditis vast , een ontsteking van het weefsel rond het hart die scherpe pijn op de borst en andere symptomen kan veroorzaken.

‘Ze hebben hem aangesloten op een hartmonitor, hebben meer ECG’s en echocardiogrammen gemaakt. Infectieziekten kwamen feitelijk en voerden hun eigen bloedonderzoek uit om te proberen te achterhalen of het veroorzaakt kon zijn door iets anders, een soort infectie, iets anders, zoals de ziekte van Lyme. Ze testten hem op allerlei dingen en een voor een kwamen die tests negatief terug, ” zei Hatton .

Artsen konden niet bevestigen dat de toestand van Gregory werd veroorzaakt door het COVID-vaccin, maar twee recentelijk gevaccineerde patiënten kwamen met vergelijkbare symptomen naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van Connecticut Children zei dat patiënten zowel pericarditis als myocarditis hebben gehad

Myocarditis is een ontsteking van de hartspier die kan leiden tot hartritmestoornissen en overlijden. Volgens de National Organization for Rare Disorders kan myocarditis het gevolg zijn van infecties, maar “vaker is myocarditis een gevolg van de immuunreactie van het lichaam op de aanvankelijke hartbeschadiging”.

Mayo Clinic-artsen zeggen dat de behandeling zich richt op de oorzaak van de aandoening en symptomen, zoals hartfalen en kortademigheid.

Hatton zei dat haar zoon nu zonder werk is, medicijnen gebruikt en aangesloten is op een hartmonitor. Hij zal in juni nog een MRI ondergaan om te zien of zijn toestand is verbeterd.

‘Ik slaap niet omdat … als ik mijn zoon hoor niezen of als hij buiten adem klinkt als ik hem bel tijdens mijn werkpauze, ik zenuwachtig word omdat ik gewoon niet weet wat er nog meer kan gebeuren. Hij heeft nu eigenlijk een hartaandoening en het is beangstigend, ”zei ze.

NBC Connecticut sprak met andere ouders van tieners die hun eerste dosis COVID-vaccin hebben gekregen en die volgens de planning hun tweede krijgen.

“Ik kan niet geloven dat de regering echt een schot zou maken dat echt een negatieve invloed zou hebben op de gezondheid van mijn kind, dus ik sta 100% achter het vaccin”, zei Heather Salgado.

“Ik vertrouw gewoon de wetenschap en de aanbeveling is om het vaccin te krijgen”, zei Theresa Galizia.

Andere ouders, zoals Siobhan Cefarelli, hadden bedenkingen. “Het is één ding voor mij om het vaccin te krijgen, maar voor mijn kind om het vaccin te krijgen, is het een beetje eng om niet te weten wat er gaat gebeuren en dat er niet veel onderzoek naar is gedaan.”

Hatton zei dat ze het verhaal van haar zoon deelde omdat ze wilde dat ouders op de hoogte waren. Ondanks dat artsen zeggen dat de aandoening zeldzaam is, legde Hatton uit dat het niet zeldzaam aanvoelt als het uw eigen kind treft.

De CDC heeft niet vastgesteld of vaccins de oorzaak waren van de gemelde hartaandoening in de Connecticut-gevallen. Maar de veiligheidscommissie van de CDC heeft op 17 mei een advies uitgebracht waarin artsen worden gewaarschuwd voor meldingen van myocarditis, die voornamelijk bij adolescenten en jongvolwassenen leken voor te komen, vaker bij mannen dan bij vrouwen, vaker na de tweede dosis en doorgaans binnen vier dagen na vaccinatie met Pfizer. of Moderna-vaccins .

De perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, zei maandag tijdens een persconferentie dat de regering-Biden jonge mensen zal blijven adviseren om zich te laten vaccineren, ondanks gemelde gevallen van myocarditis.

“Onze gezondheids- en medische experts blijven zeggen dat het de juiste stap is voor 12- tot 15-jarigen om zich te laten vaccineren, dat dit beperkte gevallen zijn, en dat de risico’s van het oplopen van COVID uiteraard aanzienlijk zijn, zelfs voor mensen van die leeftijd, ”zei Psaki.

Volgens CDC-gegevens is het sterftecijfer onder adolescenten van 0 tot 17 jaar die COVID krijgen en vervolgens in het ziekenhuis worden opgenomen, 0,7%, waarbij velen milde of helemaal geen symptomen ervaren . Het COVID-sterftecijfer in alle leeftijdscategorieën van adolescenten is minder dan 0,1%.

Hoewel de CDC-cijfers in tegenspraak lijken te zijn met Psaki’s inschatting van het risico van jonge mensen om COVID te krijgen, suggereert nieuw onderzoek dat zelfs de CDC-cijfers te hoog zijn.

Zoals The Defender meldde , bleek uit twee artikelen die op 19 mei in het tijdschrift van Hospital Pediatrics werden gepubliceerd, dat pediatrische ziekenhuisopnames voor COVID met ten minste 40% te hoog waren geteld, wat mogelijke implicaties zou kunnen hebben voor landelijke cijfers die worden gebruikt om vaccinatie van kinderen te rechtvaardigen .

bron

Zie ook de nieuws video op NBC

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.