11 redenen waarom uw gezondheid faalt en hoe u dit kunt oplossen volgens wetenschapper

🕒 Leestijd: 3 minuten

Tot de jaren 1970 was de meerderheid van de mensen zo fit als een hoentje! Geen keto-, veganistische of paleo-diëten. Ze dronken ook geen eiwitshakes en telden geen calorieën. Dus, wat ging er mis?

Gastpost door Dr. Simon Goddek

Tot de jaren 1970 was de meerderheid van de mensen zo fit als een hoentje! Geen keto-, veganistische of paleo-diëten. Geen aerobics of lidmaatschappen van een sportschool thuis. Geen fancy fitness-, tech- of wellness-influencers. Ze dronken ook geen eiwitshakes en telden geen calorieën. Dus, wat ging er mis?

#1 Medicatie

In de jaren zeventig gaf de gemiddelde Amerikaan 1970 keer minder uit aan geneesmiddelen op recept dan nu. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden mensen in westerse landen ook gedwongen om potentieel dodelijke medicijnen te nemen. In plaats van de onderliggende oorzaken aan te pakken, worden end-of-pipe-oplossingen toegepast.

#2 Demonisering van verzadigde vetten.

 Sinds de jaren 60 wordt beweerd dat verzadigde vetten hartaanvallen veroorzaken. Hoewel we al duizenden jaren worden gevoed door reuzel en boter, werden deze goede vetten vervangen door inflammatoire omega-6-vetzuren. “Vertrouw op de wetenschap”, zeiden ze!

#3 Vergiftiging via de voeding

Bewerkte voedingsmiddelen zijn er in overvloed. Omega-6-rijke zaadoliën en suikers zijn in bijna alles te vinden, een vreselijke combinatie die onze levers overbelast en de vetopslag verhoogt. Oma’s huisgemaakte maaltijden zijn nu een zeldzame traktatie. We hebben echt voedsel ingeruild voor het gemak.

#4 Gebrek aan lichaamsbeweging

Voordat lichaamsbeweging werd bestempeld als een extreemrechts optreden, bewogen mensen al minder en zaten ze meer. Nu we zijn overgestapt op een op diensten gebaseerde samenleving en door de opkomst van Big Tech, staan we nu grotendeels achter schermen geparkeerd. Meer scrollen, minder slenteren.

#5 Vitamine D-tekort

Onze sedentaire levensstijl leidt tot een ander ernstig probleem. Bijna niemand die binnenshuis werkt, handhaaft voldoende vitamine D-spiegels. Wat velen niet weten, is dat er niet zoiets bestaat als het griepseizoen – het is eigenlijk het seizoen van vitamine D-tekort.

#6 Gebrek aan voedingsstoffen

Uitputting en verwijdering van de bovengrond betekenen dat gewassen een tekort aan voedingsstoffen krijgen. Om 100 jaar geleden dezelfde vitamines uit één krop sla te halen, zou je nu 10 kroppen moeten eten. Als je lichaam geen voedingsstoffen meer heeft, wil je meer eten – een vicieuze cirkel.

#7 Gevaarlijke kunststoffen

Ftalaten in kunststoffen verstoren de hormoonfuncties en kunnen leiden tot hormonale onevenwichtigheden, waardoor het risico op obesitas en diabetes type 2 toeneemt. Het wijdverbreide gebruik ervan in alledaagse producten geeft aanleiding tot aanzienlijke gezondheidsproblemen als gevolg van deze metabolische effecten.

#8 Vaccins voor kinderen

Terwijl kinderen in de jaren 60 slechts 5 doses vaccins kregen, was het aantal in 2019 gestegen tot 72 – en de trend is stijgend. Elke vaccinatie heeft een impact op het microbioom, wat waarschijnlijk leidt tot aanzienlijke fysieke en psychologische gevolgen op de lange termijn.

#9 Milieutoxines

Op glyfosaat gebaseerde herbiciden zoals Roundup kunnen dysbiose, kanker en vele andere ziekten veroorzaken. Zo zijn er in bijna 100% van de sojagewassen glyfosaatresten te vinden, die vervolgens in onze voedselketen terechtkomen. Het is ernstig zorgwekkend.

#10 Gevaren in cosmetica

Aluminium in deodorants, een veelgebruikt cosmetisch ingrediënt, is in verband gebracht met huidirritatie en mogelijke gezondheidsrisico’s, waaronder het verstoren van de hormonale balans en kanker. De opname ervan door de huid bij dagelijks gebruik heeft aanzienlijke langetermijneffecten.

#11 Orale anticonceptiva

Ze treffen niet alleen vrouwen, maar ook mannen, omdat ze via de urine in de watervoorziening worden uitgescheiden. Ze zijn ook extreem krachtig en hebben zeer negatieve effecten op de menselijke gezondheid. Vraag je je nog steeds af waarom er zoveel mannen zijn die denken dat ze zwanger kunnen worden?

Ik heb dit bericht geschreven omdat we zeker de verkeerde kant op gaan. Onze regeringen hebben ons allemaal drie jaar lang gegijzeld en beweerden dat het voor onze gezondheid was, maar zoals ik aantoon, gaat het niet om onze gezondheid, maar om ons tot slaaf te maken met zo min mogelijk weerstand.

Maar er zijn veel dingen die je eraan kunt doen:

  • Eet verzadigde vetten en schrap zaadoliën
  • Beperk koolhydraten en suikers
  • Kweek je eigen voedsel in je zelfgemaakte compost
  • Beweeg minimaal 3 keer per week
  • Ga zoveel mogelijk in de zon en vul aan met Sunfluencer
  • of iets dergelijks

Maar er zijn nog veel meer strategieën die je kunt gebruiken om een gezond en vervuld leven te leiden zonder te hoeven buigen voor de gevestigde orde. Ik tweet en schrijf hier regelmatig over terwijl ik de confrontatie aanga met degenen die ons de afgelopen jaren hebben gediscrimineerd. Dus volg me alsjeblieft op X en ook hier op Substack.

Dank je wel,
Simon

Abonneer je op Dr. Goddek’s Substack

Oorspronkelijk gepubliceerd artikel

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.