10 soorten voedsel aanbevolen door voedingsdeskundigen voor het zuiveren van bloedvaten en voor hartbescherming

🕒 Leestijd: 3 minuten

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak; de WHO schat dat er jaarlijks ongeveer 17,9 miljoen mensen aan overlijden. Het is echter gebleken dat het eten van de juiste voedingsmiddelen binnen de dagelijkse voeding het risico op hart- en vaatziekten kan helpen verminderen. 

Door Sophia Yu

We consolideren hier de 10 soorten voedsel die door voedingsdeskundigen worden aanbevolen om de cardiovasculaire gezondheid te helpen beschermen.

Hsu, Ching-yi, een voedingsdeskundige van de Lianan Clinic, onderdeel van het Lianan Wellness Center in Taipei, beveelt 10 soorten voedsel aan die oplosbare vezels, allicine, plantensterolen en andere voedingsstoffen bevatten die gunstig zijn voor het cardiovasculaire systeem. Regelmatige inname ervan blijkt hart- en vaatziekten zoals vasculaire embolie en arteriosclerose te helpen voorkomen.

1. Vijfkleurengroenten

Groenten in verschillende kleuren, zoals rood, geel, groen, paars en wit, bevatten verschillende voedingsstoffen. Carotenoïden, foliumzuur, fytochemicaliën en plantensterolen in groenten zijn allemaal primaire bestanddelen als beschermende middelen tegen hartziekten. Hun aanwezigheid is nuttig bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

2. Volle granen

Ongeraffineerde volle granen zijn rijk aan voedingsvezels, vitamine B-complex, mineralen en andere voedingsstoffen, die het risico op hart- en vaatziekten kunnen verminderen en de immuniteit van het lichaam kunnen verbeteren.

3. Sojaproducten

Sojabonen zijn rijk aan voedingsvezels, lecithine, soja-isoflavonen, plantensterolen en dergelijke, die kunnen helpen het cholesterol te verlagen, maar ook de vorming ervan in het begin kunnen remmen en zo aderverkalking als gevolg daarvan kunnen voorkomen.

4. Ui

Ui bevat allicine, prostaglandine A en sulfiden, allemaal effectieve componenten bij anti-oxidatie. Als zodanig kan ui het cardiovasculaire systeem beschermen, de bloedlipiden verminderen, vasculaire embolie voorkomen en arteriosclerose voorkomen.

5. Diepzeevis en noten

Diepzeevis, lijnzaad, walnoten en andere noten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren Omega-3, EPA en DHA. De inname van onverzadigde vetzuren kan de triglyceriden verminderen, vetophopingen voorkomen en het risico op een hartinfarct verminderen.

6. Zwarte schimmel

Zwarte schimmel is rijk aan oplosbare vezels, polysachariden, vitamine B2, ijzer, calcium en andere mineralen. In het bijzonder kunnen wateroplosbare vezels en polysachariden de darmperistaltiek stimuleren, de ontlasting bevorderen en het cholesterol verlagen.

7. Vers fruit

Fruit zoals appels, guave, druiven en bananen en dergelijke bevatten voedingsvezels, vitamines en mineralen, die kunnen voorkomen dat cholesterol zich ophoopt in de bloedvaten en het lichaam kunnen helpen oxidatie en ontstekingen te weerstaan.

8. Groene thee

Groene thee bevat catechinepolyfenolen en groene thee-elementen, die een sterk antioxidatievermogen hebben. Een optimale consumptie ervan kan de stijging van de bloedsuikerspiegel helpen vertragen, de bloedlipiden en het cholesterol verlagen en de vorming van bloedstolsels remmen om de cardiovasculaire gezondheid te beschermen.

9. Olijfolie

Olijfolie is rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren en polyfenolen uit olijven, die ontstekingen in het lichaam kunnen remmen, vasculaire verkalking en cholesterolophoping kunnen voorkomen en het risico op vasculaire embolie kunnen verminderen.

10. Havermout

Havermout is rijk aan vitamine B-complex en verschillende mineralen. Het bevat ook bèta-polydextrose, dat kan helpen de bloedsuikerspiegel en bloedlipiden te reguleren, de maag-darmmotiliteit te bevorderen en de cardiovasculaire gezondheid te behouden.

Nauwe relatie tussen hart- en vaatziekten en voeding

Wetenschappelijk onderzoek heeft door de jaren heen bevestigd dat het risico op hart- en vaatziekten sterk samenhangt met de dagelijkse voeding.Uit een studie gepubliceerd in de “Cardiology” in 2019 door de Shiga Universiteit in Japan bleek dat hoe lager de inname van groenten, fruit en vis, en hoe hoger de zoutinname, hoe groter het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten. Wanneer de dagelijkse inname van groenten, fruit en vis minder dan respectievelijk 175 gram (0,39 ounces), 100 gram (0,22 ounces) en 40 gram (0,9 ounces) bedroeg, en wanneer de zoutinname hoger was dan 8 gram (0,02 ounces), ounce) voor mannen en 7 gram (0,015 ounces) voor vrouwen, is het sterftecijfer aan hart- en vaatziekten 2,87 keer zo groot geworden.

Volgens een studie gepubliceerd in het Canadian Journal of Physiology and Pharmacology in 2018 door een onderzoeksteam van de Universiteit van Montreal, Canada, verandert het eten van een dieet met veel Omega-3 snel de vetsamenstelling van hartweefsels, waardoor het een cruciale rol speelt in het hartweefsel. het hart beschermen.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.